Ελλάδα

Το νησί έκπληξη, δίδυμο αδερφάκι της Κύπρου, που βρίσκεται στην Ελλάδα

Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Δεν είναι κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, ούτε μέρος με πολύ τουρισμό. Οι μόνοι μόνιμοι κάτοικοί του είναι οι …γλάροι.

Πετάμε πάνω από το Γλαρονήσι στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας, ένας τόπος που από ψηλά και αναπάντεχα μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Είναι από τα… παράξενα της Ελλάδας.

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό με το όνομα “φωκών όρμος”.

Ο όρμος του Σκροπονερίου ή των Σκροπονερίων (ή Σκορπονερίων) είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου και 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Νότια του όρμου βρίσκεται η Παραλίμνη (η πιο νότια λίμνη της Ελλάδας που έχει νούφαρα) και το όρος Πτώον.

Το ανατολικότερο τμήμα του όρμου ανήκει στον Δήμο Χαλκιδέων (περιφερειακή ενότητα Ευβοίας) και το δυτικότερο, με το ψαροχώρι στο βάθος του όρμου, στην Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού (περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).

Λόγω της σχετικά δύσκολης οδικής πρόσβασης, έχει διατηρήσει την φυσική του ομορφιά και το τοπίο είναι μαγευτικό.

Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, για μπάνιο σε παρθένα ήρεμη παραλία αλλά και για ψάρεμα.

Στο βάθος του όρμου (που ανήκει στον Δήμο Ορχομενού) υπάρχει ταβερνάκι όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Φρέσκο ψάρι, οτιδήποτε άλλο ψητό ή μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή τον καφέ σας μετά το μπάνιο.

Πηγή: Haanity

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ψυχρή και αδυνατισμένη περνά τις ημέρες της στη φυλακή – «Θα υποδείξει άτομο για τον θάνατο του Παναγιωτάκη»
Η 25χρονη παιδοκτόνος επιμένει πως δεν εμπλέκεται στον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη - «Το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν εξελίξεις», είπε ο δικηγόρος της
Ειρήνη Μουρτζούκου
Ο Tom Greenwood παραμένει σε ΜΕΘ μετά το τροχαίο στη Μύκονο – «Γκρέμισε την μάντρα και έπεσε στο κεφάλι του»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως ο δρόμος όπου τραυματίστηκε ο επιχειρηματίας είναι «καρμανιόλα» - Συγκρατημένη αισιοδοξία από την πλευρά γιατρών για το ότι θα καταφέρει να βγει από τη διασωλήνωση
Tom Greenwood