Πέμπτη, 29 Φεβ.
15oC Αθήνα

Το χωριό που θεωρείται το πιο πολύχρωμο της Ελλάδας

Το χωριό που θεωρείται το πιο πολύχρωμο της Ελλάδας

Ένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία ξεχωρίζει η Ελλάδα είναι με σιγουριά οι ιδιαίτεροι οικισμοί της και τα παραδοσιακά χωριά της.

Κάποια από αυτά σίγουρα έχουν μια επιπλέον θέση στην καρδιά μας όχι μόνο λόγω της ιστορίας τους και τη σχέση η οποία μας συνδέει με αυτά αλλά και της ομορφιάς τους.

Πώς μπορείς, για παράδειγμα, να αντισταθείς στο χωριό που θεωρείται το πιο πολύχρωμο της Ελλάδας και έχει ασύγκριτη ομορφιά; Βρίσκεται στην Κρήτη και λέγεται Αρχάνες. Το σίγουρο είναι ότι δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο ενώ παράλληλα είναι από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.

Οι Αρχάνες, λοιπόν, είναι ένα από τα ξεχωριστά χωριά όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Σπίτια, αξιοθέατα και δημόσια κτήρια έχουν τόσο όμορφα χρώματα και σε τέτοιους συνδυασμούς που δεν γίνεται να μην σε γοητεύσουν.

Δεν είναι τυχαίο το ότι το αποκαλούν ως το πιο πολύχρωμο χωριό της Ελλάδας. Εκτός από τα χρώματα στα κτίρια, τα λουλούδια που τα πλαισιώνουν δημιουργούν, επίσης, ένα κάδρο που μοιάζει κυριολεκτικά με πίνακα ζωγραφικής κάποιου σπουδαίου καλλιτέχνη.

Εκεί, στα 400 μέτρα υψόμετρο αυτός ο οικισμός είναι πολύ ξεχωριστός και αξίζει να μπει στη λίστα σου. Αν βρεθείς στην Κρήτη για διακοπές, οι Αρχάνες στο Ηράκλειο θα σου κλέψουν την καρδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις