Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τομ Χανκς: Το προεδρικό διάταγμα που τον κάνει… Έλληνα μαζί με την οικογένειά του

Τομ Χανκς: Το προεδρικό διάταγμα που τον κάνει… Έλληνα μαζί με την οικογένειά του

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2019 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πολιτογραφηθούν τιμητικά Έλληνας ο Τομ Χανκς, η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον και οι δυο γιοί τους, Τσέστερ και Τρούμαν.

Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρονται και οι λόγοι που (όπως ορίζει τυπικά ο νόμος) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να γίνει Έλληνας πολίτης ο Τομ Χανκς.

Δεν θα είναι ο μόνος βέβαια. Μαζί του, Έλληνες θα γίνουν η (ελληνικής καταγωγής) σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον αλλά και οι γιοί τους, Τσέστερ και Τρούμαν.

Click4more Το παρασκήνιο για να πολιτογραφηθεί Έλληνας ο Τομ Χανκς

Όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ, η οικογένεια Χανκς «προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς κατά την καταστροφική πυρκαγιά της 23-7-2018, που ξέσπασε στο Μάτι Αττικής, συνέβαλαν αποφασιστικά για την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, προκειμένου να φτάσει βοήθεια στους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα. Η οικογένεια Χανκς έδωσε το σήμα σε όλη την υφήλιο για την άμεση εκδήλωση δράσεων αρωγής προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, καθώς η αναγγελία της πρόθεσης από μέρους τους ίδρυσης ενός παγκόσμιου φιλανθρωπικού οργανισμού για τη συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών, κατέστησε άμεσα αντιληπτή από τη διεθνή κοινότητα την πραγματικότητα και τραγικότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα να αποσταλεί άμεσα βοήθεια από όλο τον κόσμο προς ανακούφιση των πυρόπληκτων».

Το Μάτι ήταν ο ένας λόγος. Ο δεύτερος ήταν η… Αντίπαρος. Αναφέρει η απόφαση «Ακόμη, η οικογένεια Χανκς με την συνεχή παρουσία τους στην Αντίπαρο, όπου και διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, έχουν συμβάλλει στην παγκόσμια τουριστική προβολή της χώρας».

Δείτε το ΦΕΚ για την πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/01/fek_hanks.pdf”]

Τομ Χανκς ο… Έλληνας

Ο Τομ Χανκς, που είναι ξανά υποψήφιος για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “A Beautiful Day in the Neighborhood”, είχε μιλήσει για την αγάπη του στην Ελλάδα όταν τιμήθηκε στις Χρυσές Σφαίρες με το βραβείο Cecil B. DeMille για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

Δείτε τι είχε πει

Απ’ όταν γνώρισε και παντρεύτηκε την ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, ο Τομ Χανκς δεν έκρυψε λεπτό την αγάπη του για την Ελλάδα. Συχνά ανεβάζει φωτογραφίες και video στο Instagram, έχει γίνει χριστιανός ορθόδοξος και λατρεύει την Αντίπαρο, όπου έχει σπίτι και έρχονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι για να περάσουν τις διακοπές τους.

Τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα, ο Τομ Χανκς είχε γιορτάσει τα 63α γενέθλιά του ανεβάζοντας στο, αγαπημένο του, Instagram ένα χιουμοριστικό βιντεάκι από ένα νησί των Κυκλάδων.

Είχε δε “γιορτάζει” την πολιτογράφησή του με… ευχές για καλή χρονιά στα greeklish!

Όταν έγινε γνωστό πως η Ελλάδα αποφάσισε να τους πολιτογραφήσει, τιμητικά, η Ρίτα Γουίλσον με μια φωτογραφία με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, είπε το δικό της «ευχαριστώ».

Δείτε την ανάρτησή της

Με βάση το νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός Τομ Χανκς και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις