Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τούρκοι ψαράδες προκαλούν στο Αιγαίο – Νέες παραβιάσεις σε Ίμια και Κω

Τούρκοι ψαράδες προκαλούν στο Αιγαίο – Νέες παραβιάσεις σε Ίμια και Κω
Φωτογραφία Αρχείου

Ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο συνεχίζεται χωρίς τέλος. Τούρκοι ψαράδες προκαλούν καθημερινά, με αποκορύφωμα το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν μέσα σε λίγες ώρες έκαναν τουλάχιστον τρεις παραβιάσεις ελληνικών υδάτων.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού κατάγραψε, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τουλάχιστον τρεις παραβιάσεις από τουρκικά αλιευτικά. Οι Τούρκοι ψαράδες έφτασαν στο σημείο να… ρίξουν δίχτυα ανοιχτά τον Ιμίων και της Κω.

Οι προκλήσεις τους είναι καθημερινό φαινόμενο, αναφέρουν αξιωματικοί του Λιμενικού αλλά και Έλληνες ψαράδες από τα Δωδεκάνησα και νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Όπως τονίζουν μάλιστα, ελάχιστες γίνονται γνωστές και σε ακόμα λιγότερες υπάρχει παρέμβαση των πλωτών σκαφών του ελληνικού Λιμενικού, που όταν φτάνουν στο σημείο, κρατούν απόσταση από τα τουρκικά αλιευτικά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον δυο φορές τρία σκάφη πέρασαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το Σάββατο, δυο τουρκικά αλιευτικά βρέθηκαν ανάμεσα σε Κω με Ψέριμο. Η παραβίαση δεν έγινε ξημερώματα αλλά στις 12:30 το μεσημέρι. Οι Τούρκοι ψαράδες αποχώρησαν από το σημείο όταν είδαν να φτάνει εκεί πλωτό του Λιμενικού.

Την επόμενη μέρα (Κυριακή) τρίτο τουρκικό αλιευτικό παραβίασε τα χωρικά ύδατα. Αγκυροβόλησε βόρεια της Καλολίμνου και έριξε δίχτυα μέχρι και τα Ίμια! Και πάλι, στο σημείο έσπευσε πλωτό του Λιμενικού, που εξαιτίας της κατάστασης στην περιοχή, επέλεξε να κρατήσει απόσταση. Και πάλι, οι Τούρκοι ψαράδες έφυγαν όταν είδαν το Λιμενικό.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της κατάστασης και της προκλητικότητας που επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι ψαράδες, 36 Έλληνες αλιείς έστειλαν εξώδικο στους αρμόδιους υπουργούς, στους αρχηγούς των Σωμάτων και την εισαγγελία Πειραιά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις