Ελλάδα

Τουρκική Hurryiet: Το ελληνικό Λιμενικό βύθισε σκάφος με μετανάστες – Βίντεο… κατόπιν επεξεργασίας!

Το ελληνικό Λιμενικό βύθισε σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες; Αυτό υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, παραπέμποντας σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο ψαράδων, το οποίο, όμως, έχει υποστεί επεξεργασία και η εικόνα δεν πιστοποιεί την “αυθεντικότητα” της είδησης. 

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδης προκαλεί ερώτηματα. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τη χώρα μας, καθώς καθημερινά εκατοντάδες “ξεριζωμένοι” άνθρωποι πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων, οι οποίοι είναι η τελευταία τους ελπίδα για μια “δεύτερη ευκαιρία” στη ζωή.

Στην Τουρκία, μάλιστα, έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων, που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αδίστακτους δουλεμπόρους. Οι μετανάστες δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στη λέμβο που θα τους περάσει από τα τουρκικά παράλια, στα ελληνικά.
Σύμφωνα με το τουρκικό ρεπορτάζ, μια ομάδα Τούρκων ψαράδων ισχυρίζεται πως η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε μία λέμβο με μετανάστες και πρόσφυγες, που έπλεε στα τουρκικά χωρικά ύδατα(;).

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που συνοδεύει το… αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η κάμερα “χάνει” τη στιγμή… της βύθισης. Στο επόμενο πλάνο, η λέμβος έχει βυθιστεί και δεκάδες άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα να πιαστούν από κάποιο αντικείμενο και να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας…

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής ήταν… σωτήρια.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βορίζια: «Έστησαν καρτέρι στο παιδί μου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ», λέει η μητέρα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
Η μητέρα αποκάλυψε πως πέρυσι μέλη της άλλης οικογένειας είχαν μαχαιρώσει τον εγγονό της - «Δεν βάλαμε εμείς τη βόμβα στο σπίτι τους, απαιτώ να φύγουν από το χωριό»
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς
11
Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια: Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου - Δείτε τι βρέθηκε στα κελιά
Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση
Το μαχαίρι που βρέθηκε από την έφοδο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
28