Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Τρεις ώρες «φυλακισμένο» το 9χρονο ΑΜΕΑ που πάσχει από αλαλία μέσα στο σχολικό – Τι προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Τρεις ώρες «φυλακισμένο» το 9χρονο ΑΜΕΑ που πάσχει από αλαλία μέσα στο σχολικό – Τι προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της απάνθρωπης εγκατάλειψης του 9χρονου μαθητή ΑΜΕΑ, από την ειδική συνοδό και τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου αποκαλύπτει το newsit.gr.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και πληροφορίες είναι πως το αγοράκι πάσχει και απο αλαλία με αποτέλεσμα για τρεις ολόκληρες ώρες να υπομένει «φυλακισμένο» μέσα στο σχολικό λεωφορείο το μαρτύριο χωρίς να ειναι σε θέση να ζητήσει βοήθεια.

Το χρονικό του τρόμου για το 9χρονο παιδί άρχισε σύμφωνα με τα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ, να ξεδιπλώνεται στις 16:10΄ της 12ης Σεπτεμβρίου. «Η  23χρονη συνοδός και ο 42χρονος οδηγός λεωφορείου του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (σ.σ αναφέρεται το όνομα) παρέλαβαν τον ανήλικο ο οποίος πάσχει από αυτισμό και αλαλία, από την οικία της 41χρονης μητέρας του στη Σταυρούπολη και τον μετέφεραν στο ανωτέρω ΚΔΑΠ για απασχόληση» αναφέρεται.

Στις επόμενες γραμμές περιγράφεται λεπτομερώς το σκηνικό της επικίνδυνης αμέλειας των δυο υπαλλήλων που ευτυχώς δεν κατέληξε σε τραγωδία για το παιδί «Κατά την αποβίβαση των ανηλίκων από το όχημα περί ώρα 16:40΄, άφησαν τον ανήλικο παθόντα, που είχαν υπό την προστασία τους, αβοήθητο εντός του λεωφορείου μέχρι ώρα 19:40΄ της 12ης Σεπτεμβρίου που επιβίβασαν τα λοιπά παιδιά για την επιστροφή στις οικίες τους. Ο ανήλικος παραδόθηκε από την έτερη συνοδό του ΚΔΑΠ στον παππού του παιδιού και είναι καλά στην υγεία του». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις