Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρία συλλαλητήρια από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜE [pics]

Τρία συλλαλητήρια από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜE [pics]

Νέα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, από την ΑΔΕΔΥ το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ, το απόγευμα της Πέμπτης (24.10.2019). Αντιδρούν στο υπό ψήφιση αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα δύο συλλαλητήρια διοργανώνουν το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα, στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία.

Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε “κόντρα στο νομοσχέδιο – σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης”, με σύνθημα “κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα”.

Click4more: Επεισόδια στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – Τραυματίστηκε 19χρονος στο κεφάλι

Νωρίτερα το μεσημέρι είχαν προηγηθεί επεισοδιακές διαδηλώσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ – ΟΤΑ), που πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, καθώς και από φοιτητές και μαθητές.

Κατά συνέπεια, η σημερινή ημέρα στο κέντρο της Αθήνας για οδηγούς κι όχι μόνον είναι πολύ δύσκολη.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου, με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου & Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις