Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τριήμερο στο Καρπενήσι: Μια μαγική εκδρομή που τα έχει όλα!

Τριήμερο στο Καρπενήσι: Μια μαγική εκδρομή που τα έχει όλα!

Συναρπαστική φύση, απόλυτα γραφικό, ζεστό και ελληνικό τοπίο, το «επίμονο» Καρπενήσι, το οποίο χτίστηκε πλείστες φορές και «αναγεννήθηκε» άλλες τόσες, χαρίζει μια από αυτές τις εκδρομές που δεν φεύγουν ποτέ από τις επιλογές «Best Of».

Το «διαμάντι» της Ευρυτανίας στα 282 χιλιόμετρα από την Αθήνα, «ανακηρύσσει» με περηφάνια τα κάλλη και τις χάρες του, μέσα από την ταμπέλα «Ευρυτανία – Αυθεντικός Τόπος Ζωής» στην είσοδο του χωριού. Σήμα κατατεθέν, η μεγάλη πλατεία Μάρκου Μπότσαρη με τις περίτεχνες μαρμάρινες βρύσες της.

Οι -επίσης- μαρμάρινες πλάκες της, σχηματίζουν πλατανόφυλλα και αναγράφουν τα ονόματα παλιών δήμων της Ευρυτανίας. Να σημειωθεί πως όλο το Καρπενήσι χαρακτηρίζεται από μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια, για αυτό και το περπάτημα εδώ είναι από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης.

Ο Ναός της Αγίας Τριάδας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ο μητροπολιτικός ναός του Καρπενησίου, ένα διατηρητέο ιστορικό μνημείο. Χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από τον όσιο Ευγένιο τον Αιτωλό (κατά κόσμον Γιαννούλη Αιτωλό), o οποίος έφτασε στο Καρπενήσι το 1645.

Το εκκλησάκι που ίδρυσε στη σημερινή θέση του ναού, φιλοξενούσε τη Σχολή Ανωτέρων Γραμμάτων – την πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις