Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι: Οι Έλληνες που γύρισαν από την κόλαση

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι: Οι Έλληνες που γύρισαν από την κόλαση

– Έλληνες που βρίσκονταν στο Παρίσι το βράδυ των τρομοκρατικών επιθέσεων επέστρεψαν στην Ελλάδα
– “Φυσικά και τρομοκρατηθήκαμε! Μας είπαν να κλειστούμε στα σπίτια μας” είπε μια Ελληνίδα
– Ήξερα που να χτυπήσουν λέει για τους τζιχαντιστές του ISIS μια άλλη γυναίκα
– Γύρισα νωρίτερα, δεν ήθελα να είμαι εκεί, τόνισε μια άλλη
– Συγκλονιστικές εικόνες στο αεροδρόμιο το απόγευμα του Σαββάτου

Όλοι τους έζησαν τον εφιάλτη. Βρέθηκαν λίγα μέτρα από τα σημεία των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Έζησαν την κόλαση και το απόγευμα του Σαββάτου (14.11.2015) όταν τελικά επέστρεψαν στην ασφάλεια της Ελλάδας, το μόνο που είχαν να πουν ήταν πως ήταν χαρούμενοι που έφυγαν.

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν δυο πτήσεις από τη Γαλλία. Στη δεύτερη βρίσκονταν πολλοί Έλληνες που είτε μένουν είτε βρίσκονταν στο Παρίσι για δουλειά. Όλοι άλλαξαν τα εισιτήριά τους για να γυρίζουν νωρίτερα.

Η αίθουσα αφίξεων γέμισε με συγγενείς Ελλήνων που βρίσκονταν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Το βράδυ που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αιματοκύλησαν τη Γαλλία. 128 νεκροί. Εκατοντάδες τραυματίες. Η αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Μέχρι να δουν τους δικούς τους ανθρώπους να βγαίνουν, δεν μπορούσαν να ησυχάσουν.

Μας είπαν να κλειστούμε στα σπίτια μας, είπε μια από τις γυναίκες που έμενε ανάμεσα στη Rue de Charonne, που σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής τζιχαντιστής του ISIS γάζωσε όσους βρίσκονταν στα τραπεζάκια έξω με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άνθρωποι, και στο θέατρο Bataclan, όπου τέσσερις τζιχαντιστές δολοφόνησαν 82 ανθρώπους. «Φυσικά και τρομοκρατηθήκαμε» είπε. Τόνισε όμως πως δεν άκουσε τίποτα. Είχαν εντολή να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Μια άλλη γυναίκα τόνισε πως οι τρομοκράτες ήξεραν που να χτυπήσουν, αφού το εστιατόριο Le Petit Cambodge αλλά και το θέατρο Bataclan ήταν πάντα γεμάτα. «Ακούγαμε συνεχώς σειρήνες. Ήξεραν που να χτυπήσουν. Τρομοκρατηθήκαμε».

«Έτυχε να βρίσκομαι στη Boulevard Voltaire. Ακούγαμε τους πυροβολισμούς» είπε μια Ελληνίδα που έζησε από κοντά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Όσο για την επόμενη μέρα στη Γαλλία; «Προσπαθούν να βάλουν ξανά τη ζωή τους σε τάξη», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ήθελα να είμαι άλλο εκεί».

«Είναι όλοι τρομοκρατημένοι. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να επικοινωνήσω με φίλους Έλληνες και Γάλλους. Σήμερα, αισθάνονται οργή» είπε ένας Έλληνες που ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Ένας άλλος άνδρας είχε βρεθεί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για δουλειά. «Παρόλο που ήμασταν έξω, μάθαμε τι έγινε από την Ελλάδα. Ο κόσμος ήταν τρομοκρατημένος. Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο καταλάβαμε τι είχε συμβεί».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε