Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: 1.000 μηνύματα στο «μικροσκόπιο» από τα κινητά των Πακιστανών

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: 1.000 μηνύματα στο «μικροσκόπιο» από τα κινητά των Πακιστανών

«Βροχή» στοιχείων αποκαλύπτονται όσο προχωράει η έρευνα, για τους δύο Πακιστανούς που την Παρασκευή (31/3) προφυλακίστηκαν για ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση και σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές σκόπευαν να πλήξουν στόχους εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν ότι θα χτυπούσαν το ισραηλινό εστιατόριο.

«Δεν είχα σκοπό να πραγματοποιήσω το χτύπημα. Του έλεγα ψέματα για έναν Αλβανό εκτελεστή. Εκείνος μας έταξε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό. Απειλούσε. Έλεγε ότι θα σκοτώσει τους συγγενείς μας στο Πακιστάν».

Πάνω από 1.000 μηνύματα στο «μικροσκόπιο»

Οι κατηγορούμενοι που είχαν μπει στην Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου, είχαν στα κινητά τους περισσότερα από 1.000 μηνύματα τα οποία μεταφράζονται σύμφωνα με τον Alpha.

Σύμφωνα με κάποια από αυτά, το Νοέμβριο του 2022 ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» είχε ζητήσει από τον 27χρονο να βγάλει φωτογραφίες της Εβραϊκής Συναγωγής στην Αθήνα. Ο 27χρονος που ζούσε στη Ζάκυνθο, όντως ταξίδεψε στην Αθήνα και τράβηξε τις φωτογραφίες. Αφού τις έστειλε στον φερόμενο ως «εγκέφαλο», επέστρεψε στη Ζάκυνθο.

Ωστόσο τον Ιανουάριο ταξίδεψε και πάλι στην Αθήνα. Ο «εγκέφαλος» επικοινώνησε μαζί του και του αποκάλυψε το σχέδιο για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος του ωστόσο, «είδε ότι δε θα είναι τόσο εύκολο και ότι θα έχει συνέπειες».

Έψαχναν κι άλλους για το «χτύπημα»

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο «εγκέφαλος» φέρεται να ζητούσε επίμονα από τους δύο Πακιστανούς να βρουν και άλλα άτομα για να συμμετάσχουν στο χτύπημα.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι προσπάθησαν να στρατολογήσουν τουλάχιστον τρεις συμπατριώτες τους. 

Μάλιστα οι πληροφορίες για τον «εγκέφαλο» λένε, ότι είχε οργανώσει άλλες δύο δολοφονικές επιθέσεις που αποτράπηκαν την τελευταία στιγμή. Η μία ήταν στην Τουρκία και η άλλη στην Κύπρο το 2021 με Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο στο στόχαστρο.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του Ανακριτή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ότι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», είπε ο δικηγόρος τους…

Ο τσακωμός  για μια γυναίκα

Μια γυναίκα στον Άγιο Νικόλαο αναγνώρισε τους δύο τρομοκράτες ενώ περιέγραψε στο Star και έναν καυγά μεταξύ τους.

«Τους δύο άνδρες τους έχω δει σε ένα μαγαζί στον Αγιο Νικόλαο, σύχναζαν εκεί, μια μέρα είχαν ένα κορίτσι μαζί τους, τσακώθηκαν για ένα κορίτσι. Του είχε πέσει το καπέλο κάτω και ο άλλος το πατούσε, βρίζονταν στη γλώσσα τους» είπε η ιδιοκτήτρια επιχείρησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις