Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσάμπα τα… μέτρα! – Το “ντου” δεν έγινε ποτέ, κανονικά η ΣΤ Βενιζέλου

Τσάμπα τα… μέτρα! – Το “ντου” δεν έγινε ποτέ, κανονικά η ΣΤ Βενιζέλου

Οι εργαζόμενοι, που από νωρίς έχουν καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών, δεν απέκλεισαν το κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας και η συνέντευξη Τύπου του υπουργού ξεκίνησε κανονικά.

Νωρίτερα, είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα έκαναν “ντου” στο κτίριο του υπουργείου στην Καραγιώργη Σερβίας, με στόχο να εμποδίσουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μιλήσει. Γι’ αυτό άλλωστε και τα μέτρα ήταν -το λιγότερο- δρακόντεια.

Οι εργαζόμενοι που εισέβαλλαν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών ήθελαν να εμποδίσουν τη συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να δώσει στις 13:00 ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κι εκείνος αποφάσισε να πάει… αλλού!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φτάνει στο κτίριο της οδού Καραγιώργη Σερβίας
Η συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης επρόκειτο να δοθεί στο κτίριο επί της οδού Νίκης. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί. Ακολούθησε η κατάληψη, γι’ αυτό και το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε (και ανακοίνωσε μάλιστα!) πως αλλάζει ο τόπος της συνέντευξης Τύπου. Θα δοθεί στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας 8, στο ισόγειο.

Άμεσα, ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη συμβολή της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Νίκης.

Αστυνομικοί έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στον αριθμό 8 της Καραγιώργη Σερβίας
ΜΑΤ στη συμβολή Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας


Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει από το πρωί της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι εισέβαλαν και στο υπουργείο Εργασίας, καταλαμβάνοντας το γραφείο του Γιώργου Κουτρουμάνη! (Διαβάστε τη σχετική είδηση, εδώ)
ΩΡΑ 10:45 Υπουργείο Υγείας

Από πολύ νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου, στην Κάνιγγος, στο Πολιτισμού, στο Υγείας, στο Υποδομών και στο Οικονομικών. 

Κατάληψη έγινε και στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Υπό κατάληψη βρίσκεται επίσης το αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων, ενώ συγκεντρώσεις γιατρών και νοσοκομειακών γίνονται έξω από νοσοκομεία.
ΩΡΑ 08:34 Υπουργείο Οικονομικών
ΩΡΑ 08:18 Υπουργείο Πολιτισμού
ΩΡΑ 07:34 Εργαζόμενοι στο κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου
ΩΡΑ 07:43 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Η ΑΔΕΔΥ είχε προειδοποιήσει από τη Δεύτερα πως η αντίδρασή της στην εργασιακή εφεδρεία, όπου οδηγούνται 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, θα είναι οι καταλήψεις υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών.

Την Τετάρτη έχει εξαγγελθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία των εργαζομένων, σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Επίσης, απεργούν προαστιακός, τρένα και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Κλειστές θα παραμείνουν οι εφορίες και τα ασφαλιστικά Ταμεία., ενώ απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ νωρίτερα στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

“Κρέμασαν” πανό στο υπουργείο Παιδείας
Περίπου 80 φοιτητές κάνουν συμβολική κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου από τις 06:00 το πρωί. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους και όπως είχαν εξαγγείλει, αποχώρησαν στις 11:00

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έβγαλαν τον Κουτρουμάνη από το γραφείου του για να κάνουν… σκετς

Με καταλήψεις «απαντά» στην εφεδρεία η ΑΔΕΔΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε