Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τσικνοπάρτι στην Helexpo: «Αγνοούνται» οι υπόλοιποι συμμετέχοντες – Ουδέν νεότερον από τον ΕΟΔΥ

Τσικνοπάρτι στην Helexpo: «Αγνοούνται» οι υπόλοιποι συμμετέχοντες – Ουδέν νεότερον από τον ΕΟΔΥ

Μια εβδομάδα μετά το «πάρτι» της Τσικνοπέμπτης στην Helexpo παραμένει αναπάντητο το ερώτημα του ποιοι και πόσοι συμμετείχαν σε αυτό στον 1ο όροφο όπου λειτουργεί μια βάση των ΚΟΜΥ. Έντονη είναι επίσης η ενόχληση  στους κόλπους των εργαζομένων με τη στοχοποίηση όπως λένε μόνο τεσσάρων υπάλληλων.

Οι εργαζόμενοι εγείρουν ερωτήματα για τον τρόπο που ταυτοποιήθηκαν μόνο αυτοί οι 4 υπάλληλοι, μέσα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που ήρθε μετά το σάλο που προκλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τη διαρροή του video που δείχνει ένα μίνι γλέντι να διαδραματίζεται στον πρώτο όροφο της Helexpo την Τσικνοπέμπτη.

O Νίκος Χαρδαλιάς είχε ήδη εκδώσει μια ανακοίνωση σε έντονο ύφος -μάλιστα πόσταρε και το επίμαχο video- στην οποία ξεκαθάριζε ότι κανένας εργαζόμενος υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δε συμμετείχε στο πάρτι.

 Την ίδια ώρα, το θέμα με ερώτηση τους στη Βουλή έφεραν χθες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν ως καλά οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης το γλέντι της Τσικνοπέμπτης που διεξήχθη στον πρώτο όροφο της Helexpo και ζητούν να μάθουν γιατί τιμωρήθηκαν μόλις 4 συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ καθώς και ποιοι ήταν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, Γιώργος Δελλής είπε τα εξής:

«Η διερεύνηση του θέματος είναι σε εξέλιξη. Προκαλεί όμως ερωτηματικά ο τρόπος που γίνεται η έρευνα και τι είδους έρευνα είναι αυτή και που μέσα σε ελάχιστο χρόνο έδωσε την απάντηση πως τέσσερις εργαζόμενοι των KOMY συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, ή όπως τέλος πάντων μπορούμε να την αποκαλέσουμε. 

Είδαν video ή κάποια τόσο καθαρή φωτογραφία και αναγνώρισαν με μεγάλη βεβαιότητα πρόσωπα; Έκαναν εσωτερική έρευνα και μιλούν με υπαλλήλους ρωτώντας τους ευθέως; Κανείς μας δεν ξέρει έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον  με ποιο τρόπο βρέθηκαν αυτοί οι 4. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποια ακριβώς  διαδικασία έχει ακολουθηθεί. Το σίγουρο είναι ότι είναι αντιεργασιακή η μέθοδος να επιλέγονται βιαστικά μόνο τέσσερις και να κατηγορούνται με τρόπο επιθετικό. Οι υπόλοιποι ποιοι είναι; Ελέγχθηκαν δηλαδή όλοι;», αναρωτιέται.

Click4More ΕΟΔΥ για το πάρτι της Τσικνοπέμπτης στην Helexpo: Παύθηκαν 4 εργαζόμενοι

Όπως συνεχίζει να εξηγεί ο κος Δελλής, οι 4 εργαζόμενοι που καταγγέλλονται αναρωτιούνται: «”Πώς μπορεί να αποδειχθεί ότι συμμετείχαμε; ‘Ότι δεν μπορεί απλώς να περάσαμε για λίγο ή ακόμα και εντελώς τυχαία από το σημείο;” Μιλούν για το τεκμήριο αθωότητας τους. Υπάρχουν λοιπόν ερωτηματικά για την ταυτότητα τους και πως αυτή συγκεκριμενοποιήθηκε έτσι βιαστικά. Ζητάμε από την διοίκηση να μας πει με ποιο τρόπο διερευνάται η συμμετοχή των ανθρώπων, τόσο των συγκεκριμένων 4 όσο και οποιουδήποτε άλλου. Μέχρι τότε και όσο η διαδικασία είναι σε εξέλιξη δεν μπορούν αυτοί οι 4 να θεωρούνται κατηγορούμενοι».

Σύμφωνα με τον κο Δελλή, οι εναλλασσόμενοι εργαζόμενοι στον πρώτο όροφο της Helexpo είναι περίπου 100 ενώ υπάρχει και η παρουσία ατόμων που προσέρχεται για τα rapid test.

To μεγάλο κτίριο με τις δύο εισόδους και τις πολλές εσωτερικές πόρτες

Οι πληροφορίες του newsit.gr πάντως λένε, πως εκτός από την κεντρική είσοδο για το mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και την πλαϊνή για την είσοδο στις ΚΟΜΥ οι εσωτερικές πόρτες μέσα στο πολύ μεγάλο κτίριο, δεν είναι λίγες.  Όπως γράφαμε και πριν από δύο ημέρες στο newsit.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πάρτι έγινε σε χώρο όπου στο παρελθόν λειτουργούσε ως αποθήκη για προϊόντα που είχαν τα κυλικεία της Helexpo στην προηγούμενη λειτουργία της, αλλά και ένα κυλικείο.

Click4More Ποιοι είναι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στο κορονογλέντι στη Helexpo; Δύο διαφορετικές οι είσοδοι στο κτίριο

Απ’ ότι προκύπτει επίσης, στο κτίριο δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάποιος άλλος ενοικιαστής ή υπηρεσία, εκτός από το εμβολιαστικό κέντρο, την μονάδα των ΚΟΜΥ και τα διοικητικά γραφεία της Helexpo. 

Σύμφωνα πάντως με τον δημοσιογράφο της Καθημερινής Σταύρο Γ. Παπαντωνίου και τα όσα έγραψε στη στήλη «Θεωρείο», στην εφημερίδα: «Στο πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα που πηγαινοέρχονταν κυλιόμενα, με τουλάχιστον 15 να είναι σταθερά. Και όμως, από αυτά την πλήρωσαν τρεις οδηγοί και μια νοσηλεύτρια και όχι ο υπεύθυνος των ΚΟΜΥ Αττικής, ο οποίος ήταν παρών και μάλιστα είναι στενός συνεργάτης του Αρκουμανέα. Το γεγονός ότι έχασαν τη δουλειά τους ώστε να βγουν λάδι οι από πάνω μπορεί να μην έγινε γνωστό στα ΜΜΕ, αλλά βούιξε ο ΕΟΔΥ. Και η οργή ήταν μεγάλη». 

Σε κάθε περίπτωση, τα αναπάντητα ερωτήματα για το πως διοργανώθηκε αυτό το μίνι γλέντι σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο και υψηλά συμβολικά χώρο, όπου διεξάγεται μια μεγάλη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό, την ώρα που και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν για «επιλεκτικό» τρόπο επιλογής μόνο 4 υπαλλήλων, παραμένουν.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις