Κυριακή, 3 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τυμφρηστός: Το χωριό στη Στερεά Ελλάδα με την ιδαίτερη ρυμοτομία

Τυμφρηστός: Το χωριό στη Στερεά Ελλάδα με την ιδαίτερη ρυμοτομία

Υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικά χωριά και κάποια από αυτά σίγουρα ξεχωρίζουν. Αυτό συμβαίνει και με τον Τυμφρηστό, ένα ελληνικό χωριό που μοιάζει με φίδι.

Ο Τυμφρηστός είναι ένα όμορφο και πολύ γραφικό και παραδοσιακό χωριό στη Στερεά Ελλάδα ανάμεσα στην Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα. Πρόκειται για ένα μικρό ησυχαστήριο, όχι ιδιαίτερα δημοφιλές αλλά που μπαίνει στην καρδιά όσων το επισκέπτονται.

Εξάλλου, πολλές φορές, η γαλήνη και η ηρεμία είναι όσα αναζητούμε. Και ο Τυμφρηστός τα έχει αυτά και ακόμη περισσότερα.

Χτισμένο στα 860 μέτρα υψόμετρο, ο Τυμφρηστός έχει κάτι το ιδιαίτερο όταν τον κοιτάς από ψηλά και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και από το παρακάτω βίντεο του καναλιού Travel Inspiration.

Μοιάζει με φίδι κι αυτό λόγω του δρόμου ο οποίος οδηγεί σε αυτό και περνάει μέσα από αυτό. Αλλά και περπατώντας το, αυτό το χωριό θα σε γοητεύσει από την αρχή.

Είναι τα γραφικά πέτρινα σπιτάκια που είναι διακοσμημένα με τις ξύλινες λεπτομέρειες. Πλακόστρωτα που σε κάνουν να νιώθεις πραγματικά εκτός του αστικού περιβάλλοντος, του καυσαερίου και της βαβούρας.

Όπως τα περισσότερα ελληνικά χωριά, έτσι και ο Τυμφρηστός, σου χαρίζει χαλαρές στιγμές δίπλα στη φύση για να ξεκουραστείς και να περάσεις καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις