Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τα άγρια καψώνια συμφοιτητών του – Τον είχαν κάνει “τζουκ μποξ”!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

– Αποκάλυψη στο “Φως στο Τούνελ”: Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα!
– Ο 20χρονος φοιτητής είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και bullying
– Βαγγέλης Αποστόλου: Διάβασα στο πόρισμα πολλά φαινόμενα βίας… Είμαι συγκλονισμένος
– Το πόρισμα “καίει” τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη
– Καθηγήτρια είχε ειδοποιήσει τη Σχολή για την ψυχολογική επιβάρυνση του φοιτητή από την Κρήτη
– Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αγνοείται από τις αρχές του Φεβρουαρίου

Θύμα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή είχε πέσει ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος αγνοείται από τις αρχές Φεβρουάριου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” που ανέλαβαν τη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Διευθυντή της Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα διάβασε στο πόρισμα.

“Συγκλονίστηκα από αυτά που γράφονται και από αυτά που μπορείς να… αντιληφθείς πίσω από τις λέξεις. Θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω άμεσα. Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή της σχολής, η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε ποινές για βλάβες στη σχολή και την ίδια ώρα να αγνοούνται τέτοια ζητήματα. Τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται στο πόρισμα είναι πάρα πολλά…”, τόνισε.

Στο μεταξύ, ο “Ελεύθερος Τύπος” δημοσιεύει δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αποκαλύπτει τα βασικά σημεία του πορίσματος των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” που ανέλαβαν τη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου.

“Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών”, είπε χαρακτηριστικά.

Τα σημεία του πορίσματος που σοκάρουν είναι αυτά που αφορούν μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κάνουν λόγο για βασανιστήρια και άγριο bullying. Τον Μάρτιο του 2014 υπήρχε κλιμάκωση των επεισοδίων με αποκορύφωμα να έχουν δέσει τον 20χρονο φοιτητή σε καρέκλα και να τον έχουν κλειδωμένο σε ντουλάπα δωματίου.

Σε άλλη περίπτωση, τα καψώνια σε βάρος του περιλάμβαναν όχι μόνο να κλειδωθεί σε ντουλάπα, αλλά να κάνει και το “τζουκ μποξ”.

“Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια που αναφέρονται στο πόρισμα είναι τόσα πολλά που απορούμε πώς ο Βαγγέλης άντεχε τόσον καιρό στη Σχολή αυτή”, αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατάθεση έδωσε και καθηγήτρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία φέρεται να λέει ότι είχε ειδοποιήσει εδώ και περίπου 10 μήνες τη Σχολή για την ψυχολογική επιβάρυνση του 20χρονου από τα πειράγματα συμφοιτητών του.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε