Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Το χρονικό της άγριας δολοφονίας στον Νέο Κόσμο – Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Το χρονικό της άγριας δολοφονίας στον Νέο Κόσμο – Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Βαρύ ποινικό παρελθόν είχε το θύμα της δολοφονίας στον Νέο Κόσμο, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, που έπεσε νεκρός, όταν τρεις άνδρες τον γάζωσαν με περισσότερες από 90 σφαίρες έξω από βενζινάδικο τα ξημερώματα της Κυριακής (14.1.2024).

Τα βίντεο από τη δολοφονία κόβουν την ανάσα (δείτε τα βίντεο ντοκουμέντα του newsit.gr εδώ και εδώ). Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης θεωρούνταν σκληρός κακοποιός και από τα βαριά ονόματα της Greek Mafia. Μάλιστα, αξιωματικός της ασφάλειας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, είπε χαρακτηριστικά «τον πρόλαβαν πριν τους προλάβει».

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης θέλησε να προλάβει τη δική του δολοφονία, και εικάζεται ότι είχε εκτελέσει τους δυο επίδοξους δολοφόνους του στον Κορυδαλλό, αλλά δεν μπορούσε να γλιτώνει συνέχεια από τους εχθρούς του.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσω των στοιχείων που συλλέγουν, αλλά και παλαιότερων υποθέσεων να φθάσουν στα ίχνη τόσο των ηθικών αυτουργών όσο και των εκτελεστών.

Το χρονικό της δολοφονίας Ζαμπούνη

Η άγρια δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη έγινε το λίγο πριν τις δύο το πρωί της Κυριακής. Οι τρεις δράστες με το σκούρο μπλε τζιπ, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, παρακολουθούσαν το θύμα τους. Γνώριζαν ότι το μαύρο τζιπ του 44χρονου ήταν θωρακισμένο κι έτσι περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Ζαμπούνης επιστρέφει από το βενζινάδικο ιδιοκτησίας του και ανοίγει την πόρτα για να μπει στο τζιπ του που βρίσκεται παρκαρισμένο επί της Φραντζή, στη γωνία με την Ηλία Ηλιού.

Το αυτοκίνητο των εκτελεστών φτάνει στο σημείο και σταματά μπροστά από το όχημα του 44χρονου. Τρεις βαριά οπλισμένοι άνδρες με καλάσνικοφ πλησιάζουν και τον γαζώνουν με τουλάχιστον 97 σφαίρες.

Μάλιστα, οι γεμιστήρες είναι δεμένοι με μονωτική ταινία κάτι που δείχνει πως θέλουν να μειώσουν τον χρόνο που θα χρειαστεί για να τους αλλάξουν. Εκείνος ξεψυχά ακαριαία στη θέση του οδηγού.

Αμέσως μετά την εκτέλεση του 44χρονου μπαίνουν στο σκούρο μπλε τζιπ και όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο απομακρύνονται με ταχύτητα.

Φτάνουν στη λεωφόρο Αθηνών και στο Χαϊδάρι (στο Δαφνί) εγκαταλείπουν το όχημα και του βάζουν φωτιά. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν βάλει πλάστες πινακίδες ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί αριθμός πλαισίου.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Σύμφωνα με πληροφορίες το εγκληματικό του παρελθόν ξεκινά το 2012, όταν συμμετείχε σε ομάδα εκβιαστών της νύχτας που δρούσαν σε περιοχές όπως το Χαϊδάρι, ο Κορυδαλλός, η Γλυφάδα, τα Καμίνια και ο Πειραιάς.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, του ανατίθεται συμβόλαιο θανάτου για δικαστική λειτουργό από την «Greek Mafia».

Το 2015 συμμετέχει σε άλλη εκβιαστική ομάδα στην οποία κατηγορούνται και τρεις αστυνομικοί, ενώ τον Ιούνιο του 2018 του αποδίδεται η δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο του κακοποιού με το προσωνύμιο «Καράφλας – Σαμπρέλας».

Το 2018 τον Οκτώβριο δολοφονείται μια γυναίκα στην Κηφισιά, η επονομαζόμενη «Bella Mafia», η οποία ήταν πρώην σύντροφος του «Ζαμπόν», όπως ήταν γνωστός ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Σε αντίποινα έγινε και η απόπειρα δολοφονίας του στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά στις 29 Νοεμβρίου 2018, όταν πυροβολήθηκε με καλάσνικοφ, όμως το όπλο παθαίνει εμπλοκή και ρίχνει μόνο τρεις με τέσσερις σφαίρες.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και στο πόδι με τον επίλογο για τον «Ζαμπόν» να γράφεται τα ξημερώματα της Κυριακής.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις