Ελλάδα

Βανδάλισαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη – Μέσα στην ημέρα η αποκατάσταση

Μόνο οργή προκαλεί ο βανδαλισμός του τάφου του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη, στο Μαρτινέγκο του Ηρακλείου. Άγνωστοι έσπασαν τον ξύλινο σταυρό.

Οι εικόνες από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη δεν άργησαν να δημοσιοποιηθούν και να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, η τεχνική υπηρεσία του δήμου μέσα στην ημέρα κιόλας θα αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη ο ξύλινος σταυρός στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

Σημειώνεται ότι καθημερινά τον τάφο του κρητικού συγγραφέα επισκέπτεται πλήθος επισκεπτών για να τιμήσει τον μεγάλο στοχαστή, με καταγωγή από το Ηράκλειο.

Δείτε εικόνες από τον τάφο του μεγάλου συγγραφέα

 

«Ο βανδαλισμός του σταυρού στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη δεν αποτελεί μόνο προσβολή στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, είναι απρεπής συμπεριφορά προς τον πολιτισμό μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Κατερινα Ζωγραφιστού, η οποία συμπλήρωσε ότι «είναι ντροπή και για εμάς τους ίδιους».

«Ο σεβασμός στα μνημεία μας είναι υποχρέωσή μας, αλλιώς δε μας αξίζει να έχουμε ούτε παγκόσμιους συγγραφείς ούτε μνημεία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών: Κλειστή η Λουκάρεως
Αν και το κλιμάκιο των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ δεν εντόπισε κάποιο ύποπτο αντικείμενο, οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία των 2 ωρών που έδωσε ο άγνωστος που τηλεφώνησε για βόμβα
Αστυνομικοί μπροστά από το Εφετείο λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα
Σχεδίαζε κάτι «μεγάλο» μέσα από την φυλακή ο συνεργός της 38χρονης που έβαλε την βόμβα στην τράπεζα της Θεσσαλονίκης
Κατηγορούμενος και για τρομοκρατία ο έγκλειστος που φέρεται πως έδινε εντολές στο θύμα - Είχε απειλήσει ανοιχτά την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης που εξέταζε τον φάκελό του για τρομοκρατική χτύπημα
Θεσσαλονίκη, έρευνες της Αστυνομίας 1