Ελλάδα

Βάσεις 2017 – Αποτελέσματα Πανελληνίων: Σφαγή υποψηφίων για μια θέση

- Τι προβλέπεται για τις βάσεις σε συγκεκριμένες σχολές
- Πανωλεθρία στα Μαθηματικά για τους υποψηφίους των Πανελληνίων
- Σφαγή για μια θέση στις σχολές στο 1ο επιστημονικό πεδίο
- Σε εξεταστικά κέντρα που βαθμολογήθηκαν Μαθηματικά σε 1.500 γραπτά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο 8 βαθμολογήθηκαν με άριστα

 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 1ο επιστημονικό πεδίο είναι αυτό στο οποίο εκτιμάται απο τους ειδικούς ότι θα πέσουν φέτος κορμιά για μια θέση στις Πανελλήνιες. Από τους 85.908 υποψηφίους πάνω από 30.000 επέλεξαν για φέτος το 1ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή τις ανθρωπιστικές σπουδές. Πέρυσι, είχαν μείνει εκτός περίπου 13.000 υποψήφιοι λόγω έλλειψης θέσεων. Για φέτος προμηνύεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς ο αριθμός υποψηφίων αναμένεται αυξημένος κατά 3.474.

Αυτοί που εκτιμάται ότι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες φέτος θα είναι οι υποψήφιοι των θετικών και οικονομικών.

Σύμφωνα με τονς Ελεύθερο Τύπο, οι βάσεις και στις θετικές σπουδές δείχνουν τάσεις ανόδου. Πολυτεχνικές και Ιατρικές σχολές θα είναι εκείνες που θα δουν άνοδο ενώ στάσιμες αναμένεται να μείνουν οι σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής τις οποίες επέλεξαν 21.793 υποψήφιοι.

Πανωλεθρία στα Μαθηματικά

Τα δύσκολα και πολλά θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά. Σε εξεταστικά κέντρα που βαθμολογήθηκαν Μαθηματικά σε 1.500 γραπτά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο 8 βαθμολογήθηκαν με άριστα και ποσοστό μεγαλύτερο του 50% βαθμολογήθηκε με βαθμό κάτω από 5. Περίπου το 30% των εξεταζομένων κινήθηκε γύρω στο 10.

Σε άλλο βαθμολογικό κέντρο, σε 1.000 γραπτά μόνο 5 βαθμολογήθηκαν με άριστα, ενώ ποσοστό 30% κινήθηκε γύρω στο 10 στα Μαθηματικά. Και σε Χημεία, Ανάπτυξη Εφαρμογών και Οικονομία, οι βαθμολογίες διαμορφώνονται χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, με πολλά γραπτά να είναι κάτω από τη βάση.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης, αναμένεται πτώση των μορίων στις περιζήτητες σχολές των Πολυτεχνείων, αλλά και στα Οικονομικά Τμήματα, σε κάποια από τα οποία η πτώση μπορεί να φτάσει και τα 1.000-1.500 μόρια, ενώ η πτωτική πορεία θα ξεκινήσει από τις σχολές όπου σημειώνονται υψηλές βαθμολογίες και θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στις αποκαλούμενες μεσαίες.

Σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές και γενικότερα τις σχολές Υγείας, τα θέματα της Βιολογίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή κρίθηκαν δυσκολότερα από τα περσινά, οπότε θα σημειωθεί πτώση σαφώς μικρότερη από αυτήν στα Πολυτεχνεία. Επίσης η Χημεία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι δυσκόλεψε τους υποψηφίους.

Στις Νομικές και γενικότερα στα τμήματα των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά με μικρές αυξομοιώσεις.

πηγη: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φυλάκιση 3 ετών στον 70χρονο που προκάλεσε φωτιά στο Καλοχώρι - «Μου έπεσε αναμμένο χαρτί, ήθελα να διώξω σφήκες»
Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε στο χωράφι του, καίγοντας αρχικά απορρίμματα και ξερά χόρτα, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δύο γειτονικές επαγγελματικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές
Φωτιά 5
Άργος: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τους δύο αστυνομικούς μετά τον θάνατο του 20χρονου – Στο «μικροσκόπιο» η βαλλιστική
Κρίσιμα τα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης και τα νέα στοιχεία της έρευνας, ενώ η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί σοκ και έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα
Το σημείο που πυροβολήθηκε ο 20χρονος στο Άργος 9
Συγκλονίζει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε ο μισός εκτός του αεροπλάνου της Ryanair εν ώρα πτήσης - «Έβαλαν βαλίτσα στο παράθυρο και την ρούφηξε έξω»
«Ο σύζυγός μου έχει σοβαρά τραύματα, φοράει κολάρο, είναι σε σοκ και ακούει για αεροπλάνα και τρέμει» αποκαλύπτει η επιβάτιδα της πτήσης της Ryanair
Ryanair
Marfin: «Ισχνά στοιχεία» στη δικογραφία των τριών κατηγορουμένων βλέπουν οι δικηγόροι τους – Την Τρίτη σε βρετανικό δικαστήριο η 46χρονη για να εκδοθεί στην Ελλάδα
Η υπεράσπιση θεωρεί ότι πρέπει να εντοπιστεί και να κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση ο αποστολέας του email
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου των δικηγόρων 49