Ελλάδα

Βασιλικοί Τάφοι Αιγών: Εκεί όπου ξετυλίγεται η Μακεδονική λαμπρότητα

Οι Βασιλικοί Τάφοι των Αιγών, της πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην περιοχή της Βεργίνας.

Το μουσείο που στέκει ακριβώς δίπλα στο χώρο ανασκαφών, φιλοξενώντας, τους θησαυρούς που έχουν έρθει στο φως από την δεκαετία του ’70, είναι το μέρος που πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη να επισκεφθείς για να ζήσεις την μαγεία του. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορική περίοδο της Μακεδονικής παντοδυναμίας.

Η είσοδος για το μουσείο ζητά να ακολουθήσεις την κατηφόρα ενός λιθόκτιστου δρόμου, που θα σε οδηγήσει στον τύμβο του υπόγειου μουσειακού χώρου, ο οποίος βρίσκεται καλυμμένος με χώματα, ομοιάζοντας την εικόνα των ταφών προτού έρθει στο φως η επιβλητική τους εικόνα.

Διασχίζοντας την πόρτα, θα σε υποδεχτεί ένα άκρως σκοτεινό περιβάλλον για να το ακολουθήσει το φως των εκθεμάτων, που θα λάμψει φωτίζοντας τη μεγαλοπρέπεια της Μακεδονικής βασιλικής οικογένειας.

Το πρώτο πράγμα που θα σε αφήσει πλήρως εντυπωσιασμένο δεν μπορεί παρά να είναι η λάρνακα φτιαγμένη με καθαρό χρυσό για υλικό της.

Με βάρος που αγγίζει πάνω από δέκα ολόκληρα κιλά, αποτελούσε το μέρος που εναποτέθηκαν τα οστά του βασιλιά Φιλίππου του Β΄.

Το μακεδονικό αστέρι, γνωστός κι ως ήλιος της Βεργίνας με τις 16 στον αριθμό ακτίνες του όσο το άθροισμα των στοιχειών της φύσης και των θεών του Ολύμπου, κοσμεί το κάλυμμα του, ενώ τα πλαϊνά του κομμάτια στολίζονται με φυτικά κοσμήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ρώσος μοναχός ζούσε επί 3 χρόνια παράνομα στο Άγιο Όρος – Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
«Σκόπευα να επιστρέψω το 2022 στην πατρίδα μου αλλά δεν έβρισκα εισιτήριο. Ζούσα όλα αυτά τα χρόνια στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, πλέον θέλω να επιστρέψω …» είπε στην απολογία του
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 1
«Ο Βασίλης ή κάτι είδε ή τον έφαγαν άδικα» λέει ο αδερφός του επιστάτη που δολοφονήθηκε στο κάμπινγκ της Φοινικούντας
«Ήξερα ότι οι επιθέσεις ήταν σε βάρος του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, τώρα που πήρε και τον αδερφό μου, έχω τρελαθεί, γιατί να τον πάρει;», διερωτάται στο newsit.gr ο αδερφός του δολοφονημένου επιστάτη
68χρονος
Όλη η απολογία του 22χρονου συνεργού του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - «Τι λες ρε φλώρε; Θα τον κάνω εγω να του φυγει το κλαπέτο»
«Ο 22χρονος Ελληνοβρετανός τρόμαξε γιατί του επιτέθηκαν τρία άτομα και έριξε προς πάσα κατεύθυνση» - Η γνωριμία με τον ανιψιό του θύματος, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι εκβιασμοί
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα 2
Χορηγήθηκε λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή στη Λάρισα - Νοσηλεύτρια το αντιλήφθηκε στα μισά της χημειοθεραπείας
Οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν επιπλοκές στην υγεία της γυναίκας, ενώ έχει απομακρυνθεί από την κλινική και υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις
Διάδρομος νοσοκομείου
6
Ισόβια κάθειρξη στον 52χρονο οικοδόμο για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι το 2024
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι ο 52χρονος ήταν «άνθρωπος βίαιος, επιθετικός και κτητικός», ο οποίος «στερείται συναισθήματος» και ότι «όταν συνελήφθη είπε στον αστυνομικό “καλά της έκανα”», ανέφερε
Το ζευγάρι από το Μενίδι 1