Ελλάδα

Βασίλης Καλογήρου: Γιατί η μαρτυρία για αρπαγή κρίθηκε αναξιόπιστη – «Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο σημείο» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας επιμένει πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο 39χρονος αφέθηκε στο σημείο στον Τύρναβο για να βρεθεί

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μαρτυρία που έκανε λόγο για αρπαγή του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου έδωσε ο επικεφαλής του Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας επανέλαβε τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια σχετικά με τη στάση που βρέθηκε η σορός του.

Ο Γεράσιμος Κουρούκλης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην μαρτυρία που έλαβε το Silver Alert για τον Βασίλη Καλογήρου λέγοντας πως: «Στις 4 Ιανουαρίου, στις 13:30, λάβαμε κλήση στο Silver Alert από άνθρωπο που δήλωσε δικηγόρος. Έδωσε μαρτυρία ότι την ημέρα εξαφάνισης του Βασίλη, στις 15:30, τον είδε στο Κηποθέατρο, να συνομιλεί με τρία άτομα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, που τα προσδιόρισε ως Ρομά. Το πρόσωπο που κατονόμαζε ως τον Βασίλη, καθόταν έξω από το αυτοκίνητο και τους μιλούσε ήρεμος, ενώ οι τρεις που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ήταν σε κάποια ένταση. Κάποια στιγμή ο άνδρας που ήταν έξω, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Είπε ότι δεν πρόσεξε την πινακίδα του αυτοκινήτου, κάτι που είναι λίγο περίεργο για άνθρωπο που παρατήρησε και θυμάται τόσες λεπτομέρειες. Οι ώρες δεν συμπίπτουν: στις 15:30 μας είπε ότι τους είδε, στις 17:00 έφυγε ο Βασίλης από το σπίτι του».

«Εμείς αμέσως αξιολογήσαμε την μαρτυρία, την βαθμολογήσαμε με 6,5 γιατί ο μάρτυρας είπε τόσες λεπτομέρειες, αλλά όχι τον αριθμό του αυτοκινήτου. Με τέτοιο βαθμό προτεραιότητας την διαβιβάσαμε στον αξιωματικό υπηρεσίας της Αστυνομίας και από εκεί και μετά δεν γνωρίζω τι έγινε. Την περασμένη Παρασκευή μας ζητήθηκε από την Εισαγγελία έγγραφη ενημέρωση για την καταγγελία στο Silver Alert. Μάθαμε ότι o μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει στην Ασφάλεια» σημείωσε.

Στο ερώτημα ότι ο άνθρωπος αυτός επέμενε ότι είχε δει τον Βασίλη, ο κ. Κουρούκλης, απάντησε: «Μα και ο κουρέας στην Θεσσαλονίκη επέμενε ότι κούρεψε τον Βασίλη, αλλά…», ενώ αργότερα επανέλαβε την άποψη του ότι κάποιος μετέφερε τον 39χρονο στο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του.

 

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, σημείωσε πως: «Κρίθηκε αναξιόπιστη από την Αστυνομία η μαρτυρία αυτή ευθύς όταν κατατέθηκε, καθώς δεν υπήρχαν λεπτομέρειες. Εξετάστηκε ο άνθρωπος εκ των υστέρων. Η οικογένεια μιλά για εκδικητική αρπαγή. Η Αστυνομία έχει πάρει όλες τις σοβαρές υποθέσεις που έχει διαχειριστεί η μητέρα του ως Εισαγγελέας και θα τις “ξεψαχνίσει”. Ακόμη και για την στάση του σώματος στην οποία βρέθηκε ο Βασίλης έχει ενστάσεις η οικογένεια του».

Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας του Βασίλη Καλογήρου, Αθανάσιος Σανιδάς, σημείωσε πως: «Είναι αξιόπιστη η μαρτυρία αυτή και πρέπει να ληφθεί υπόψη. Περιγράφει περιστατικά που έγιναν ήμερα, δεν έχει σημασία η ώρα, θεωρείται αναξιόπιστη γιατί άλλη μαρτυρία λέει άλλη ώρα».

Πρόσθεσε πως: «Οι ενδείξεις για την οικογένεια του είναι σαφείς για αρπαγή και στην συνέχεια για δολοφονία του. Δεν βρέθηκε στην θέση που λεγόταν με το χέρι πίσω από το κεφάλι, αλλά το χέρι του βρισκόταν σε τέτοια θέση που δικαιολογεί την μεταφορά του στο σημείο, όπου αφέθηκε ακριβώς για να βρεθεί. Είναι πολλά στοιχεία που συνηγορούν ότι μεταφέρθηκε εκεί, όπως η κατάσταση των ρούχων και των παπουτσιών του».

Σε ερώτηση για τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε είπε πως «αν έπαιρνε φάρμακα, ήταν για για να είναι λειτουργικός».

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις της μητέρας του για το ενδεχόμενο εκδικητικής πράξης απέναντι στον γιό της. Ήταν εποπτεύουσα στην υπόθεση των Τεμπών, αξιολογείται και αυτό», υπογράμμισε ο δικηγόρος, λέγοντας ότι η οικογένεια αναμένει με αγωνία και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παγωμένη Πρωτοχρονιά με κρύο και χιόνια - Οι περιοχές της Αττικής που θα πέσουν οι πρώτες νιφάδες
Ο νέος χρόνος θα μας υποδεχτεί με αρκετό κρύο, καθώς η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι η πιο παγωμένη μέρα ως τώρα του φετινού χειμώνα φέροντας και τα πρώτα χιόνια στην Αττική - «Μαλακώνει» ο καιρός από την Παρασκευή
Χιόνια στην Αττική
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9