Ελλάδα

Βόλτα του Newsit στις Στοές Καλλιγά και Atrium – Δείτε ΦΩΤΟ

Στοές στο κέντρο της Αθήνας...η απόλυτη απόδραση από την καταπιεστική καθημερινότητα!

Όλο και περισσότεροι Αθηναίοι, όλων των ηλικιών, επιλέγουν τα ιστορικά περάσματα των Στοών όχι μόνο για να διαισθανθούν την μαγεία της παλιάς Αθήνας αλλά ως αντίδοτο στη σύγχρονη μανία για τα τεράστια απρόσωπα εμπορικά κέντρα.

ΣΤΟΑ ΚΑΛΛΙΓΑ

Η Στοά Καλλιγά ενώνει τις οδούς Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας. Εκεί όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της Αθήνας σήμερα βρίσκονται κυρίως χρυσοχόοι και ωρολογοποιοί.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Νίκος Ρούσσος ιδιοκτήτης του ιστορικού καταστήματος “Αντίκες Ρούσσος” που άνοιξε ο παππούς του το 1906 “εά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 έψαχνες να ανοίξεις μαγαζί μέσα στη Στοά ήταν σα να έψαχνες τον πρώτο αριθμο του λαχείου. Τότε υπήρχε το Brazilian Bar στέκι του Βασιλιά Κωνσταντίνου, όπου έπινε τα απογεύματα τον καφέ του”.

ΣΤΟΑ ATRIUM
Είναι η πιο σύγχρονη στοά της Αθήνας και έχει τρείς εισόδους: από Ιπποκράτους, από Χαριλάου Τρικούπη και από Πανεπιστημίου. Το όνομα της το χρωστάει στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται μέσα στη Στοά.

Τη σημερινή της μορφή η Στοά την απέκτησε το 1981. Πριν ήταν το καθολικό μοναστήρι του Saint Joseph. Οι μοναχές έχουν διατηρήσει τα γραφεία τους και κάποιες αίθουσες μέσα στο κτίριο.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Γιάννης Φερεντίνος, ιδιοκτήτης του πιο παλιού café μέσα στη στοά του Αίθριου, το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1984 “η Στοά έχει διατηρήσει την έντονη εμπορική δραστηριότητά της”.

Οι εμπορικές στοές αποτελούν τον πρόδρομο των εμπορικών κέντρων καθώς συνδυάζουν πολλές επιλογές:καταστήματα, υπηρεσίες, εστίαση, καφετέριες, διασκέδαση.Εχουν,όμως,και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, το γεγονός ότι βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και δεν αναγκάζουν τον πολίτη να μπει στο αυτοκίνητο και να φτάσει στην άλλη άκρη της Αθήνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 62χρονης διευθύντριας των ΚΕΠ Βοιωτίας - Τουλάχιστον πριν 4 χρόνια ο θάνατος της μητέρας της
Με βάση τους υπολογισμούς των αστυνομικών η 62χρονη από μισθούς του δημοσίου και σύνταξη της μητέρας της και το αναπηρικό επίδομα μηνιαίως εισέπραττε περισσότερα από 3.000 ευρώ
Βοιωτία
Η οικογένεια της αδικοχαμένης Μαρίσσας Λαιμού καταγγέλλει τις βρετανικές αρχές για εγκληματική αμέλεια και καθυστέρηση στη νεκροψία - «Παίζουν με τον πόνο μας»
Η μητέρα της, Μπέσσυ και ο πατέρας της, εφοπλιστής Διαμαντής Λαιμός σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσλάβει δικηγόρους για να μηνύσουν το «University College London Hospital» (UCLH) για ιατρική αμέλεια
Μαρίσσα Λαιμού