Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βοτανικός: Περίεργοι τύποι με στολές κάνουν κατάληψη για να μην γίνει το Τέμενος [pics, vid]

Βοτανικός: Περίεργοι τύποι με στολές κάνουν κατάληψη για να μην γίνει το Τέμενος [pics, vid]

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος από καταληψίες, εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου. Το newsit.gr βρέθηκε στον Βοτανικό και η εικόνα δικαιολογεί πλήρως την ανησυχία του γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο χώρος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και τα διπλανά κτίρια φυλάσσονται απο φαντάρους. Αυτοπροσδιορίζονται ως Κίνημα Ελλήνων εφέδρων πολιτών-οπλιτών και έχουν κάνει κατάληψη στην πρώην ναυτική βάση από τις 11 Ιουλίου μόλις δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που προσδιόριζε το ακριβές σημείο όπου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Εκεί, μένουν και εργάζονται εθελοντικά περισσότεροι απο 20 άνθρωποι, οι οποίοι δηλώνουν πως στον καταυλισμό που έχουν στήσει έχουν θέση μόνο Έλληνες άστεγοι!

Στη είσοδο όποιος μπαίνει δίνει τα στοιχεία του σε μια διαδικασία που θυμίζει στρατόπεδο. Υπεύθυνος της εγκατάστασης ειναι ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο “στρατηγός” όπως τον αποκαλούν όλα τα μέλη της ομάδας. Οι υπεύθυνοι της κατάληψης είναι ντυμένοι στα χακί και όπως λένε στο newsit.gr φυλάνε σκοπιές προκειμένου να μην πλησιάζουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα και όπως λένε “είναι οπλισμένοι”.

«Εδώ ειναι 16 στρέμματα ελεύθερη Ελλάδα. Είναι ενα hot spot μόνο για Έλληνες», λεει ο κ. Ιωαννίδης και κάνει λόγο για “κίνδυνο μουσουλμανοποίησης” της κοινωνίας αν φτιαχτεί το τέμενος. Δηλώνει επίσης ότι αυτός και η ομάδα του θα αποτρέψουν έστω και με τη βία αν χρειαστεί την έναρξη των εργασιών στον Βοτανικό.

«Αν φέρουν μπουλντόζες να φτιάξουν τζαμί θα κατεβάσω τον οδηγό τους και θα τιςν πάρω για να φτιάξω γήπεδο μπάσκετ. Ας ρίξουν όσα χημικά θέλουν για να μας διώξουν. Να φέρουν και σάκους για τα πτώματα μετά. Εδω ειναι Θερμοπύλες για εμάς», λέει….

Ανησυχία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Παπαϊωάννου στάθηκαν καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο χώρος ιδοικτησίας του Δήμου Αθηναίων τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως ”Στέγη Αστέγων”, και προορίζεται – όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες – μόνο για Έλληνες. Χαρακτηριστικά, την αποκαλούν ”hotspot για Έλληνες”. Οι καταληψίες φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνεται πως η “κατάληψη έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας”.

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζει πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε