Ελλάδα

Βουτιές με ασφάλεια αλλά και τσουχτερές τιμές στις οργανωμένες παραλίες

Πρώτη ημέρα λειτουργίας για τις οργανωμένες παραλίες, σήμερα (08.05.2021), και η πληρότητα του κόσμου φτάνει το 50 με 60%.

Οι εργασίες στις παραλίες και στις υπηρεσίες τους (bar εξοπλισμός, κούρεμα θάμνων, τοποθέτηση ομπρελών κτλ) συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτο ρυθμό, καθώς οι ιδιοκτήτες τρέχουν να προλάβουν να ετοιμαστούν πλήρως για την καλοκαιρινή σεζόν. Στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες και όσοι απολυμαίνουν τις ξαπλώστρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

paralia paralia

Η πολύ υψηλή -για την εποχή- θερμοκρασία έκανε τους Αθηναίους να σπεύσουν από τις 11.30 το πρωί και μετά, όταν και άρχισε η μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Στην ελεύθερη Α’ πλαζ Αλίμου η προσέλευση του κοινού είναι ακόμα πιο μεγάλη με την παραλία να είναι σχεδόν γεμάτη.

paralia paralia

Οι τιμές στις οργανωμένες παραλίες είναι τσουχτερές, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται περίπου 50 ευρώ, το Σαββατοκύριακο, για να απολαύσει το μπάνιο της. 

Οι τιμές εισόδου, αλλά και για τις ξαπλώστρες, είναι μειωμένες κατά 2 με 3 ευρώ τις καθημερινές, ενώ στα cafe bar των οργανωμένων παραλιών, οι τιμές ενδεικτικά είναι οι εξής: 2 ευρώ ελληνικός καφές,3.50 cappuccino, φυσικός χυμός πορτοκάλι 5 ευρώ, μπύρες από 4 ευρώ, τοστ 4,50, cocktail από 10 ευρώ.

Με… κανόνες στις παραλίες

Με οδηγό το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα…που μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες.

Η ελάχιστη απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι 4 μέτρα ενώ θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Υποχρεωτικά θα είναι και τα self – test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους ενώ η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό “6” στο 13033. Όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται δια ροπάλου η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο – Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου
Καιρός
Πλήθος κόσμου σε νέες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη - «Δεν θέλουμε επαφές με τους δολοφόνους των παιδιών μας»
Στην Αθήνα η συγκέντρωση αναμένεται να ξεκινήσεις στις 19:00 στο Σύνταγμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση στην Πλατεία της ΧΑΝΘ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
15
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ - Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο
Για τις 7 μ.μ. υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα στον Λευκό Πύργο για τον «Προσωπικό Αριθμό και την παράνομη μετανάστευση» - Την ίδια ώρα στην Πλατεία της ΧΑΝΘ θα συγκεντρωθούν συγγενείς θυμάτων των Τεμπών
Μέτρα ασφαλείας εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
31