Ελλάδα

Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα και δυσοσμία στην αίθουσα με τα “γλυπτά του Παρθενώνα”!

Αποκαρδιωτικές εικόνες στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα περίφημα "γλυπτά του Παρθενώνα" στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Έλληνες επισκέπτες φωτογράφισαν άθλιες συνθήκες φύλαξης των αγαλμάτων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στην ίδια αίθουσα με τα περίφημα αρχαιοελληνικά μάρμαρα διαπίστωσαν, επίσης, δυσοσμία. Απίστευτο κι όμως αληθινό να υπάρχει... μούχλα και ιστοί από αράχνες!

Μούχλα και δυσοσμία στην αίθουσα με τα “γλυπτά του Παρθενώνα”, αντίκρισαν Έλληνες επισκέπτες του μουσείου που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι: “υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί”.

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς “η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο”.

Και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν…. η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί επισκέπτες του μουσείου είναι αυτή!!!

Bretaniko Mouseio

Bretaniko Mouseio

Bretaniko Mouseio

Η οροφή όπως και εσείς μπορείτε να δείτε είναι διαβρωμένη με εμφανή τα σημάδια από το πέρασμα του νερού, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα παρατηρείται μούχλα.

Μάλιστα σύμφωνα με τους επισκέπτες στους τοίχους υπήρχαν και ιστοί από αράχνες, που όμως ο φωτογραφικός φακός του κινητού τους τηλεφώνου, δεν μπόρεσε να τους απαθανατίσει.

πηγή: cretapost.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς του ΠΑΓΝΗ λόγω αναμονής - Τους φώναζε «Θα σας σκοτώσω»
«Δεν θα ανεχθούμε να γινόμαστε "σάκος του μποξ", όπου εκτονώνεται η αγανάκτηση των ασθενών για την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ
Νοσοκομείο 15
Belharra: Τελικές δοκιμές για την φρεγάτα «Κίμων» για να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό – Στα μέσα Δεκεμβρίου υψώνει τη γαλανόλευκη
Θα κληθεί να ανταποκριθεί σε σενάρια ναυτικού και αεροπορικού αγώνα, να εντοπίσει «εικονικούς» στόχους και να αποδείξει ότι είναι έτοιμη για κάθε αποστολή
Η φρεγάτα «Κίμων» του Πολεμικού Ναυτικού 8
Εργατικό δυστύχημα στο Ρέθυμνο με θύμα έναν 55χρονο οικοδόμο – Ανέβηκε σε σκαλωσιά και έπεσε στο κενό
Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και τον παρέλαβε, μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου παρά τις υπερπροσπάθειες να τον επαναφέρουν ο 55χρονος άφησε την τελευταία του πνοή
Οικοδομή