Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χαλκιδική: Με μια λέξη… ρημαδιό! Ο “Γολγοθάς” μετά την τραγωδία!

Χαλκιδική
Φωτογραφίες από: Intime

Μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική.
Στο πόδι οι κρατικές υπηρεσίες που βρέθηκαν απέναντι σε έναν “Γολγοθά”, την ώρα που επτά ανθρώπινες ζωές χάθηκαν.
Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές, άγνωστο πότε θα επανέλθει. Αναλυτικά τι ειπώθηκε στις συσκέψεις μετά την τραγωδία.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καταστροφή είναι “γροθιά στο στομάχι”.

Οι επτά νεκροί και οι εκατοντάδες τραυματίες από την απίστευτης αγριότητας κακοκαιρία στην Χαλκιδική έχουν προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι περιγραφές αυτών που τις έζησαν συγκλονίζουν.

 Ο φόβος και ο τρόμος που έζησαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες που βρίσκονται στην Χαλκιδική αποτυπώνονται σε μια σειρά από βίντεο, ενώ οι περιγραφές αυτών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους συγκινούν και συγκλονίζουν.

Την ίδια ώρα το έργο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Τα στοιχεία από την επίσημη ενημέρωση προκαλούν δέος, με τις εικόνες της καταστροφής να συγκλονίζουν…

Χαλκιδική

Το τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Χαλκιδική είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης και ο αγώνας που δίνεται για να αποκατασταθεί και να μην μείνει και άλλο η περιοχή στο σκοτάδι.

Click4more: «Του έπεσε το κιόσκι στο κεφάλι»! Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Χαλκιδική

Χαρδαλιάς: Αγώνας να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική το επόμενο 24ωρο

Το θέμα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική συζητήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Μουδανιών.

Η σύσκεψη για την ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική έγινε στο δημαρχείο Μουδανιών υπό τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και των διευθύνοντων συμβούλων του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο οποίο συνέπεσαν η μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 35 χρόνων στην Χαλκιδική και η μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ.

“Κάνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το επόμενο 24ωρο, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν για 72 ώρες”, τόνισε. Όπως επισήμανε, πέντε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ ουσιαστικά καταστράφηκαν και τα συνεργεία θα συνεχίσουν να δουλεύουν όλο το βράδυ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο καθαρισμός του οδικού δικτύου έχει ολοκληρωθεί δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, Πρόσθεσε, δε, ότι αύριο οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν ελέγχους σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από ταβέρνα στη Χαλκιδική! Οι άνεμοι παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους!

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από την φονική κακοκαιρία στην Χαλκιδική βλέπει το φως της δημοσιότητας από το thestival.

Click4more: Χαλκιδική – Τα video του πανικού! «Κόσμος έτρεχε και ούρλιαζε»

Ένας άνδρας προειδοποιεί τη γυναίκα ανάμεσα στα τραπέζια και τη στιγμή που εκείνη μετακινείται, χτυπά η θεομηνία παρασύροντας καρέκλες και τραπέζια. Το ρεύμα διακόπτεται προσωρινά ενώ οι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο μέσα στην ταβέρνα.

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/Njis3zmHf0k

Ανοικτό πλέον το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Χαλκιδικής

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής κακοκαιρίας στην Χαλκιδική:

– Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί πλήρως (πλην του οδικού αξονα Μουδανιών-Κασσάνδρας , όπου και κατέρρευσαν οι πυλώνες της ΔΕΗ). Διαβάστε εδώ όλη την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική.

Στο στόχαστρο της υπερκυτταρρικής καταιγίδας η Χαλκιδική

Σύμφωνα με το meteo στο επίκεντρο της υπερκυττρικής καταιγίδας ήταν η νοτιοδυτική Χαλκιδική και η χερσόνησος της Κασσάνδρας. Όπως φαίνεται στον Χάρτη 1, στις 10:30 το βράδυ ώρα Ελλάδος το καταιγιδοφόρο νέφος ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο (κόκκινες αποχρώσεις), ενώ η κεραυνική δραστηριότητα ήταν εξαιρετικά ισχυρή, με πολλές δεκάδες κεραυνούς να πλήττουν την Κασσάνδρα.

Click4more: Το θρίλερ της ζωής τους – «Έπεφταν δέντρα στο σκοτάδι – Πατέρας και γιος πέθαναν αγκαλιασμένοι»!

Παράλληλα (Χάρτης 2), η κορυφή της καταιγίδας ξεπέρασε το επίπεδο της Τροπόπαυσης, φτάνοντας σε ύψη πάνω από 12.5 χιλιόμετρα.

Χαλκιδική
meteo.gr
Χαλκιδική
meteo.gr

Καταιγίδες τόσο μεγάλης οριζόντιας και κατακόρυφης ανάπτυξης και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, συνδέονται με ισχυρότατους ανέμους και καταστροφικά αποτελέσματα, όπως αυτά που δυστυχώς έζησε η Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης 10/07/2019.

Εικόνες σοκ στην Χαλκιδική

Χαλκιδική Χαλκιδική Χαλκιδική

Φωτογραφίες: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις