Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες που πρέπει να πας για μπάνιο και τι άλλο «πρέπει» να δεις

Χανιά: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες που πρέπει να πας για μπάνιο και τι άλλο «πρέπει» να δεις

Τα Χανιά είναι οι παραλίες του αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το αντίθετο μάλιστα. Τα Χανιά ασκούν σε κάθε επισκέπτη τους μια απαράμιλλη γοητεία που τον κάνει συνεχώς να επιστρέφει για να τα ανακαλύψει ξανά και ξανά, αφού τα Λευκά Όρη που διατρέχουν το νομό, σου δίνουν την ψευδαίσθηση πως ταξιδεύεις σε δύο τελείως διαφορετικές αλλά εξίσου μαγευτικές περιοχές.

Ευρισκόμενος στο δυτικότερο μέρος της πανέμορφης Κρήτης, ο νομός Χανίων αποτελεί ένα κράμα από φυσική ομορφιά με πλήθος φαραγγιών και καταγάλανων παραλιών, υψηλής γαστρονομίας και μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Τα Χανιά είναι χτισμένη εκεί που άλλοτε έστεκε η αρχαία Κυδωνία – ο ποιητής Όμηρος εξυμνεί την σημασία της ανάμεσα σε άλλες ιστορικές πόλεις της Κρήτης.

Η πόλη περνά δια πυρός και σιδήρου αντιμετωπίζοντας καταστροφές που την καίνε ολωσδιόλου, καταφέρνοντας κάθε φορά να ξαναγεννηθεί απ’ τις στάχτες της.

Αντιμετωπίζει ένα πλήθος κατακτητών, Αράβων, Ενετών και Οθωμανών, πολεμώντας πάντα σθεναρά με ηρωισμό απέναντί τους για την αυτονομία της, με τις εποχές της ξένης κυριαρχίας να αφήνουν πίσω τους μοναδικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Ενετικό Λιμάνι: Σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων, αποτελούσε, το μακρινό 1300, σημείο συνάντησης εμπόρων απ’ όλο τον κόσμο και τώρα πια πλήθους από επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν έναν περίπατο πλημμυρισμένο από ρομαντική διάθεση και εικόνες του μακρινού παρελθόντος.

Εκτός απ΄ τη μοναδική βόλτα κατά μήκος του, θα απολαύσεις τον καφέ και το πρωινό σου κατά την διάρκεια της ημέρας ή το βραδινό σου γεύμα.

Ακόμα και τις νυχτερινές ώρες το Ενετικό λιμάνι σφύζει από επισκέπτες που παρακολουθούν μεταξύ άλλων μαγεμένοι το φως του φάρου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις