Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χειμερινοί προορισμοί: Δύο χωριά και μια κωμόπολη που θα σου πάρουν το μυαλό για διαφορετικούς λόγους

Χειμερινοί προορισμοί: Δύο χωριά και μια κωμόπολη που θα σου πάρουν το μυαλό για διαφορετικούς λόγους

Οι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα μας προσφέρουν την ευκαιρία να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την ορεινή πλευρά της χώρας. Οι επιλογές πολλές, εξαρτάται πάντα από τι επιθυμείς να κάνεις και πώς να διαθέσεις το χρόνο σου.

Ας δεχτούμε μια βασική αρχή. Χειμώνας σημαίνει ορεινά χωριά, φύση, τσουχτερό κρύο, ενίοτε και χιόνια. Σημαίνει σκούφοι, γάντια, τζάκι και φυσικά παραδοσιακές ταβέρνες με μαγειρευτά πιάτα και μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη.

Όλα τα παραπάνω, τα προσφέρει απλόχερα η ελληνική περιφέρεια. Εμείς αρκεί να βάλουμε το… σκούφο και τα γάντια. Και τη φαντασία μας!

Δύο ψαγμένοι χειμερινοί προορισμοί σε περιμένουν – και από αυτούς θα ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας. Το Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου και οι Μηλιές στο Πήλιο προσφέροντας για εξερεύνηση αλλά και χαλαρούς ρυθμούς! Και η Αράχωβα για έντονους. Για πάμε να τα δούμε ένα προς ένα…

Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια: Στους πρόποδες και στις πλαγιές της θρυλικής Πίνδου, του βουνού που κατατρόπωσε κάθε αντίπαλο, υπάρχουν τα Ζαγοροχώρια – οι 46 οικισμοί που σε καλούν να τους εξερευνήσεις.

Ο πιο διάσημος προορισμός από το πανέμορφο παζλ των χωριών, είναι αναμφισβήτητα το Πάπιγκο – το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, όπως τα συναντάμε. Χτισμένο στην πλαγιά της Τύμφης, το Πάπιγκο ορθώνει περήφανα το ανάστημά του σε υψόμετρο 960 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις