Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χιόνι στην Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας από τελεφερίκ και πάνω

Χιόνι στην Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας από τελεφερίκ και πάνω

Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω καθώς η “Χιόνη” έφερε αρκετό χιόνι στην Αττική.

Το χιόνι στην Πάρνηθα από το νωρίς το πρωί ήταν πυκνό και σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασίας πάρθηκε η απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Για την Αττική αρχικά η πρόβλεψη ήταν ότι θα υπάρχει χιονόπτωση από τα 400 μέτρα και πάνω, ωστόσο τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι πυκνό χιόνι θα πέσει από τα 600 μέτρα και πάνω.

Για σήμερα αναμένονται και τοπικές βροχές στην Αττική, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τους 8 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία θα πέσει στους τέσσερις βαθμούς και στα βόρεια προάστια της Αθήνας ίσως ακόμη πιο χαμηλά.

Το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό καθώς ως το μεσημέρι θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ ενώ το απόγευμα μπορεί να φτάσουν και 9 με 10 μποφόρ.

Ήδη οι άνεμοι έχουν προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων καθώς έκλεισε η γραμμή Πάχη Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας. Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ δεν έγινε το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωινό δρομολόγιο για Κύθνο, ενώ δεν εκτελέστηκε και το πρωινό δρομολόγιο από Σκιάθο-Σκόπελο-Βόλο. Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνος Θάσου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις