Ελλάδα

Χωρίς πλοία Φούρνοι, Ικαρία και Φολέγανδρος

Κατάσχεση σε 8 πλοία του Γ.Αγούδημου. Οι οφειλές της ναυτιλιακής εταιρείας αναγκάσαν τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμανία και αρκετά νησιά είναι αποκλεισμένα για μέρες.

500 περίπου ναυτικοί και 50 υπάλληλοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.  Την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας απουσιάζει αφου…βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσιέυμα της εφημερίδας το “Εθνός” η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών προσπαθεί να λύση το πρόβλημα με τα αποκλεισμένα νησιά αλλά..πλοία δεν υπάρχουν. Έτσι, Φούρνοι και Ικαρία παραμένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για μία εβδομάδα σχεδόν, ενώ με ένα δρομολόγιο παραμένει η Φολέγανδρος.

Οι κατασχέσεις,  έγιναν στα πλοία «Μαρίνα», «Ανθή – Μαρίνα», «Μιλένα», «Τζετ Φέρι Ι», «Ροδάνθη», «Δημητρούλα», «Ρομίλντα» και «Νταλιάνα» για χρέη στον ΟΛΠ, σε εταιρείες πετρελαιοειδών και σε εταιρείες επισκευών.

Οι αναγκαστικές κατασχέσεις φθάνουν περίπου στα 19 εκατ. ευρώ.

Από τους υπαλλήλους 8 βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, 3 σε επίσχεση εργασίας και όλοι είναι απλήρωτοι για 3 μήνες. Ενώ και στους ναυτικούς οφείλονται μισθοί 2 ή 3 μηνών.

Και ολά αυτά ενώ τα πλοία  «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα» είχαν πάρει τις επιδοτήσεις και εκτελούσαν δρομολόγια όλο το καλοκαίρι, γεμάτα πάντα με επιβάτες και οχήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, επειδή τα πλοία θα βγουν σε πλειστηριασμό οι ναυτικοί ανέθεσαν σε δικηγόρο να τους εκπροσωπήσει, προκειμένου να διεκδικήσουν να λάβουν πρώτα αυτοί τους οφειλόμενους μισθούς…

Από χθες το απόγευμα, πάντως, κυκλοφόρησε στο λιμάνι πως η εταιρεία του Γερ. Αγούδημου θα κηρύξει πτώχευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 18