Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αθήνα – Συνεχίζεται η απεργία σε Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αθήνα – Συνεχίζεται η απεργία σε Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα
Φωτογραφία Eurokinissi

Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα Τρίτη (5.12.2023) και αύριο Τετάρτη η Αθήνα, καθώς το Συνδικάτο Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, έχει καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των οδηγών ταξί και αγοραίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α), αντιδρώντας επίσης στο φορολογικό νομοσχέδιο. Δηλαδή χθες Δευτέρα έχουν τραβήξει χειρόφρενο τα ταξί στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ)  στην ανακοίνωσή του για τη 48ωρη απεργία εξέφρασε «την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το ΣΑΤΑ.

Επίσης, υποστηρίζει ότι «πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ειδικότερα, το ΣΑΤΑ σημειώνει πως «στόχος της κυβέρνησης είναι:

– Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
– Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
– Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών), που προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:

– Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.
– Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.
– Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις