Ελλάδα

Χωρίς την Ελλάδα ο κοινός πυροσβεστικός στόλος της ΕΕ

Παρά τα όσα έχει περάσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια με τις φωτιές ο κοινός πυροσβεστικός στόλος της ΕΕ δεν θα έχει τη συμμετοχή της Ελλάδας. Τι αποφασίστηκε.

Ο πρώτος κοινός πυροσβεστικός στόλος εναέριων μέσων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι γεγονός, μόνο που σε αυτόν δεν συμμετέχει η Ελλάδα.

Τον στόλο αυτή την στιγμή αποτελούν επτά αεροσκάφη από Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και έξι ελικόπτερα από τη Σουηδία ενώ τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται νέα προσθήκη επιπλέον υλικού. Η όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινοτικού συστήματος RescEU για την από κοινού αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 

Και όλα αυτά την ώρα που η χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε 102 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η Ελλάδα, ωστόσο, θα παραμείνει στο σύστημα εθελοντικής προσφοράς αεροσκαφών σε περίπτωση μεγάλης φωτιάς, αλλά η βοήθεια θα κριθεί από την καλή διάθεση και τις δυνατότητες των άλλων χωρών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γεγονότα στο Μάτι απέδειξαν ότι η πρόληψη είναι τόσο αναγκαία διότι τα νέα φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, δημιουργούν καταστροφές. Ειδικά η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το rescEU καθώς θα τη βοηθήσει στο θέμα της πρόληψης και της προετοιμασίας» επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έμαθα ότι έβρισε τη μητέρα μου και τον μαχαίρωσα», είπε στους αστυνομικούς ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Λαμία
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που πρόδωσαν τις κινήσεις του δράστη και τα ρούχα που φορούσε όταν μαχαίρωνε μέχρι θανάτου του θύμα και βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του
Καφετέρια
Τι είπε στην κατάθεσή του ο οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο με θύμα τον αντιδήμαρχο Λαμίας - Η «συγγνώμη» και οι ισχυρισμοί του για την σύγκρουση
Ο 34χρονος οδηγός κατέθεσε πως τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και η σύζυγός του δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας - Σήμερα η απολογία του
Τροχαίο στη Λαμία με έναν νεκρό 15