Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χριστούγεννα: Οι εκδρομείς επιλέγουν Ελλάδα – Πληρότητα 90%

Χριστούγεννα: Οι εκδρομείς επιλέγουν Ελλάδα – Πληρότητα 90%

Ούτε κρεβάτι δεν πρόκειται να βρουν όσοι επιλέξουν να περάσουν τις ημέρες των εορτών σε κάποιον απο τους δημοφιλείς, χειμερινούς προορισμούς καθώς η πληρότητα σε ξενοδοχεία και ξενώνες στην Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, τα Τρίκαλα Κορινθίας και το Καιμακτσαλάν αγγίζει ήδη το 90% με τους επιχειρηματίες του κλάδου να επισημαίνουν οτι τις επόμενες ημέρες θα πιάσει το 100%.

Τα capital controls και τα πακέτα προσφορών που παρέχουν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων κράτησαν φέτος τους εκδρομείς εντός Ελλάδας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στους χειμερινούς προορισμούς αναμένεται να υπάρξει overbooking τόσο το τριήμερο των Χριστουγέννων όσο και αυτό της Πρωτοχρονιάς. Οι πιο αισιόδοξοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για σημαντική τουριστική κίνηση και στο διάστημα εκτός αργιών ενώ θεαματική αναμένεται η αύξηση των κρατήσεων το διήμερο των Φώτων ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα.

“Πρώτη χρονιά μετά απο πολύ καιρό η Πρωτοχρονιά ειναι κλεισμένη. Για να μην πω ήδη 100% η πληρότητα τώρα είναι πάνω απο 90%”, λέει στο Newsit ο κ. Χρήστος Στεργίου, ιδιοκτήτης ξενώνα στην Αράχωβα, και τονίζει οτι οι εκδρομείς μετά απο χρόνια κάνουν κράτηση ακόμα και για πενθήμερα. 

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα Καλάβρυτα όπου οι κρατήσεις αγγίζουν το απόλυτο για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. “Στο 80% οι κρατήσεις είναι για διήμερα και τριήμερα. Για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είμαστε κλεισμένοι”, δηλώνει ο κ. Γιώργος Θέακος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα Καλάβρυτα. 

Όσοι προτιμήσουν μια απόδραση κοντά στην Αθήνα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν καθώς στα Τρίκαλα Κορινθίας η πληρότητα σε ξενώνες και ξενοδοχεία αγγίζει το 100% για ολόκληρο το διάστημα των εορτών. “Η κίνηση έχει ξεκινήσει αρκετά πριν τις παραμονές. Είναι πολυ αυξημένη η ζήτηση και πιστεύω οτι θα υπάρξει πληρότητα μέχρι και το Σαββατοκύριακο μετά των Θεοφανίων”, σημειώνει στο Newsit ο κ. Αλέξανδρος Τσίπας, τουριστικός επιχειρηματίας στα Τρίκαλα Κορινθίας. 

Αυξημένη ειναι η ζήτηση για διαμονή και σε πιο μακρινούς προορισμούς με τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο στο Καιμακτσαλάν να προσελκύει μεγάλο μέρος των εκδρομέων των χριστουγεννιάτικων εορτών.

“Η πληρότητα είναι στο 90% και αν την Πρωτοχρονιά χιονίσει θα φτάσει πιστεύω το 100%”, εκτιμά ο κ. Λάζαρος Τόιτος, ιδιοκτήτης παραδοσιακού ξενώνα στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. 

Αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στους χειμερινούς προορισμούς τα φετινά Χριστούγεννα εμφανίζεται και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ξενοφών Πετρόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει οτι τόσο τα capital controls όσο και ο συνδυασμός παρεχόμενων υπηρεσιών-τιμής που προσφέρει ο Έλληνας ξενοδόχος κράτησαν τους εκδρομείς στην πατρίδα τους. 

Τα τζάκια στα ελληνικά χωριά εχουν ανάψει και τουρίστες και ξενοδόχοι περιμένουν το πρώτο χιόνι για να δουν “άσπρες” μέρες.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε