Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: «Ναι» από τη διοίκηση του Εφετείου στη διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα τελετών

Καταφατικά απάντησε η Διοίκηση του Εφετείου στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του. Αίτημα για έκδοση σχετικής απόφασης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε η Πολιτική Αγωγή.

«Την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης που να ορίζει την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ως τόπο κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγής της δίκης (σ.σ. της Χρυσής Αυγής) στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας που ξεκινά στις 15/6/2022 ενώπιον του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών», μετά την αποδοχή του αιτήματος, που είχαν καταθέσει, από την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθήνας Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, αναμένουν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου και Ελευθερία Τομπατζόγλου και των Αιγύπτιων αλιεργατών Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Σκαρμέας με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι ήδη υπέβαλαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικό αίτημα.

Η Πολιτική Αγωγή στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων για την αποδοχή του αιτήματος από την ηγεσία του Εφετείου:

«Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει το αίτημά μας και καταδεικνύει ότι το σύνολο των κριτηρίων με τα οποία το αιτιολογούμε (πρόσβαση κοινού και δημοσιογράφων, εξασφάλιση απρόσκοπτης συμμετοχής παραγόντων δίκης), που είχε αποτελέσει και μη εισακουσθέν αίτημα της προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, κ. Μαρίας Λεπενιώτη, υιοθετείται και υποστηρίζεται πλέον και από τα αρμόδια υπηρεσιακά διοικητικά όργανα του Εφετείου Αθηνών, ενώ θετικά έχει εισηγηθεί κατ’ επανάληψη και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ».

Click4more: Χρυσή Αυγή: Στις 15 Ιουνίου η εκδίκαση της έφεσης για την εγκληματική οργάνωση

Τονίζει, επίσης, πως «ύστερα από όλα αυτά ο υπουργός Δικαιοσύνης μόνο πολιτικούς λόγους θα είχε για να αρνηθεί την ικανοποίηση του αιτήματος, αφού όλοι οι υπηρεσιακοί λόγοι συνηγορούν στην αποδοχή του. Τον καλούμε να εκδώσει άμεσα την αιτούμενη Υ.Α. και να ορίσει την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ως τόπο κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγής της δίκης Χ.Α. στον δεύτερο βαθμό».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του