Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Ενισχύεται η αστυνόμευση και η ασφάλεια στη Δυτική Αττική

Τις Αχαρνές επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης όπου ανακοίνωσε την ενίσχυση του αναβαθμισμένου επιχειρησιακού σχεδίου για την αστυνόμευση και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

“Είμαστε εδώ σε καθημερινή βάση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα εδώ τα προηγούμενα χρόνια και δεν θέλουμε να επαναληφθούν”, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά από σύσκεψη, στο Ζεφύρι, ενώ πρόσθεσε: “Είμαστε άγρυπνοι καθημερινά, πιστεύουμε ότι κάνουμε καλή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται και άλλο προσωπικό, καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να συνεργάζεται με τους κατοίκους, να συλλαμβάνει και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη τους ενόχους, όσοι παραβατούν και όσοι παρανομούν, όσοι είναι καθέξιμοι εγκληματίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή, που χρησιμοποιούν όπλα αυθαίρετα, που κατά κάποιο τρόπο εμποδίζουν την ομαλή, ειρηνική, κοινωνική ζωή».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, αξιωματικούς της Αστυνομίας, εκπροσώπους του Δήμου και του Συλλόγου Αυλίζας κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, επισκέφθηκε το κτήριο όπου θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής. Σημειώνεται, ότι το κτήριο αυτό θα αποτελέσει την έδρα των επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Πρόκειται για ένα πρώην σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από 4 κτήρια, στην Αυλίζα, συνολικής επιφάνειας 2.438 τ.μ.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, ελπίζω και σημαντική για τον δήμο Αχαρνών, διότι μας παραδίδεται αυτό το κτίριο το οποίο τώρα είναι εγκαταλελειμμένο αλλά εμείς θα το μετατρέψουμε σε έδρα αστυνομικών δυνάμεων, το Α.Τ. Μενιδίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μια σειρά από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενιαία κέντρα επιχειρήσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ασφάλειας στη Δυτική Αττική”, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

“Η προσοχή μας είναι διαρκής. Θα ολοκληρώσουμε πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο τις εργασίες εντός 18 μηνών και θα εγκαταστήσουμε στη συνέχεια τις υπηρεσίες μας. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε διαρκώς στους δρόμους με επιχειρήσεις, με παρουσία, σε συνεργασία με τους φιλήσυχους κατοίκους, έτσι ώστε η κοινωνική ειρήνη να εμπεδωθεί και σε αυτή την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, εξήρε τη στενή συνεργασία που έχει εδώ και ένα χρόνο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό για το προσωπικό ενδιαφέρον και βαρύτητα που έχει δώσει για την αντιμετώπιση των ζητημάτων εγκληματικότητας της περιοχής.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα 3 κενά σημεία και οι αντικρουόμενες απολογίες για τη δολοφονία στη Φοινικούντα - Εξετάζεται ποιος από τους 2 δράστες πυροβόλησε τα θύματα
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από τη στυγερή δολοφονία βρίσκεται και τρίτο πρόσωπο το οποίο δεν αποκλείεται να είναι ο ηθικός αυτουργός. Δηλαδή ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να βγει από τη ζωή ο 68χρονος
Οι δύο φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Τρία γκρουπ στα social media με 200.000 μέλη «κάρφωναν» τα μπλόκα της Τροχαίας – 2 συλλήψεις
Στα τρία γκρουπ, στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από 201.000 μέλη, μέσω δημοσιεύσεων, ενημέρωναν για τη διενέργεια ελέγχων υπηρεσιών της τροχαίας και άλλες επιχειρήσεις της αστυνομίας
Τροχαία κόβει κλήση 11
«Δεν είχα λόγο να τους σκοτώσω, πήγα μόνο για τα λεφτά» είπε ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Οι δύο 22χρονοι δράστες κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη την Κυριακή 5 Οκτωβρίου
Οι δύο κατηγορούμενοι της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα 3