Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν”: Ξανά σε δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης

Υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν”: Ξανά σε δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης

Εκ νέου σε δίκη παραπέμπει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη. Μαζί του παραπέμπονται η σύζυγός του Γεωργία και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, για το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας Hospitalia International.

Το παραπεμπτικό βούλευμα αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος “βρώμικου” χρήματος, από κοινού και μη, κατ΄εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα και συγκεκριμένα την υπόθεση της “μίζας” 3,1 εκατομμυρίων μάρκων που είχε καταβληθεί, προκειμένου η Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το “Ερρίκος Ντυνάν””.

Η δωροδοκία φέρεται να “πέρασε” μέσω της εταιρίας «MIJAS LTD», σε έξι λογαριασμούς του ζεύγους Μαρτίνη στην Ελβετία και εν συνεχεία, μέσω υπεράκτιας εταιρίας με έδρα τη Λιβερία, κατέληξε στην αγορά ακινήτων του «Πολιτεία Business Center», όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA».

Το ζευγάρι, μάλιστα, φέρεται μόνο από τα μισθώματα των επίμαχων ακινήτων να αποκόμισαν για χρονικό διάστημα μίας δεκαπενταετίας 990.000 ευρώ (5.500 ευρώ μηνιαίως).

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Σταυρούλας Στεφανάτου. Για την υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ωστόσο αποφυλακίστηκε πριν από λίγο διάστημα για λόγους υγείας ενώ η σύζυγος του είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις