Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Γιάννη Στουρνάρα

Για ένα ακόμα πολιτικό πρόσωπο η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis μπαίνει στο αρχείο! Αυτή τη φορά πρόκειται για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς δεν προέκυψε οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του κ. Στουρνάρα. Παράλληλα, οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς στέλνουν εκ νέου τη δικογραφία στη Βουλή όσο αφορά το πρόσωπο του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να τους δοθεί η άδεια για την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Από την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς και από την αξιολόγηση των στοιχείων που είχαν στα χέρια τους, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κρίση τους, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Μαζί με το αίτημα για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς, αποστέλλουν στη Βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τέσσερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Υγείας αρνείται όσα του καταλογίζονται, κάνει λόγο για σκευωρία, ενώ έχει ο ίδιος ζητήσει από τους συναδέλφους του στη Βουλή την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη. Ταυτόχρονα, το στοίχημα της δικαιοσύνης είναι η απόδειξη των τυχόν παράνομων πρακτικών της Novartis, ώστε να μπορέσει το δημόσιο να διεκδικήσει αποζημιώσεις.

Στουρνάρας: Έκλεισε μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:«Σήμερα έκλεισε και τυπικά, με καθυστέρηση είκοσι μηνών, μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων, που ήταν νεκρόληκτη εξ υπαρχής. Απομένει τώρα στους αρμόδιους θεσμούς (Βουλή των Ελλήνων, Δικαιοσύνη) να αποκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους της άθλιας αυτής σκευωρίας, αλλά και τους συνεργούς τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανάρτηση της δασκάλας πιάνου του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στη Βουλιαγμένη - «Το "σε λίγο" δεν ήρθε ποτέ, καλό ταξίδι Πλάτωνα»
Η Αννίτα Τίκη ήταν δασκάλα πιάνου του 34χρονου, ενός «υπέροχου ανθρώπου, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις
Από τον καθημερινό καφέ μέχρι τις ξεχασμένες συνδρομές - Πώς οι μικρές, επαναλαμβανόμενες δαπάνες εξαφανίζουν τον μισθό και απλά βήματα για να ανασάνει ο προϋπολογισμός σου
Πηγή φωτό: iStock
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Σκάλας στην Κεφαλονιά και εστιακό βάθος 16,7 χιλιόμετρα
Σεισμός στην Κεφαλονιά