Ελλάδα

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ο ιατροδικαστής δεν ήθελε να τον ρωτούν για την αιτία θανάτου!

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ιατροδικαστή-πραγματογνώμονα που όρισε η πλευρά της υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη στην δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις στο μυοκάρδιο αλλά υποστήριξε πως αυτές δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα στο κοσμηματοπωλείο αλλά αφορούν προγενέστερο χρόνο του συμβάντος.

«Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος. Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί (Καλόγριαςς και Βαγενά) ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Επιπλέον, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο 33χρονος ακτιβιστής είχε μακρά ηπατική βλάβη, ενώ χαρακτήρισε “τοξική για την καρδιά” την αντιρετροϊκή αγωγή. “Δεν ήταν 23 τα λακτίσματα άλλα τρία”, είπε επίσης και τόνισε ότι κανένα δεν προκάλεσε τον θάνατο του Ζακ.

Ανάμεσα στον τεχνικό σύμβουλο του κατηγορουμένου και την έδρα προκλήθηκε ένταση καθώς κατέθετε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο εισαγγελέας μάλιστα ρώτησε τον μάρτυρα “γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο;” και η πρόεδρος του ζήτησε να χαμηλώσει τους τόνους. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο μάρτυρας είπε στους δικαστές: “Δεν θέλω να ξαναερωτηθώ γι’ αυτό το πράγμα”. Η ερώτηση που εξοργισμένος ο μάρτυρας δεν ήθελε να του ξαναγίνει ήταν για ποιον λόγο πιστεύει ότι πέθανε ο ακτιβιστής. Δηλαδή, ακριβώς αυτό για το οποίο κλήθηκε να καταθέσει!

“Το πόσες ερωτήσεις θα σας τεθούν θα το κρίνει το δικαστήριο, δεν δείχνετε κανένα σεβασμό στο δικαστήριο”, του επισήμανε ο εισαγγελέας.

Ωστόσο, όπως σχολίασε η συνήγορος της οικογένειας του θύματος,  Κλειώ Παπαπαντολέων, όλοι οι προηγούμενοι ιατροδικαστές συγκλίνουν στο ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ ήταν θανατηφόρα, ότι η καρδιά του θύματος ήταν υγιής και ότι η βλάβη στο ήπαρ ήταν αδιάφορη με το επελθόν θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 37χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης στην Πάτρα
Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, για «βιασμό ανηλίκου» και «κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη»
Πάτρα 4