Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Υπουργείο Παιδείας σε Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά»

Υπουργείο Παιδείας σε Αλέξη Τσίπρα:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά»

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πολλές υποσχέσεις σε υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων μετά από συνάντηση που είχε μαζί τους με το Υπουργείο Παιδείας να του απαντά.

Τον κατηγορεί για λαϊκισμό και ότι εμπαίζει τα νέα παιδιά λέγοντας μάλιστα ότι «είναι θλιβερό να εργαλειοποιεί νέους ανθρώπους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά, τάζοντάς τους στην ουσία την κατάργηση κάθε νόμιμης, αξιοκρατικής διαδικασίας εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και μάλιστα αναδρομικά!

Σε ένα απίστευτο κρεσέντο λαϊκισμού, και μακριά από κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, υποσχόμενος σε υποψήφιους την αναδρομική εισαγωγή τους σε σχολές στις οποίες δεν εισήχθησαν.

Προσποιείται ότι αγνοεί:

– ότι οι υποψήφιοι αυτοί έχουν εισαχθεί σε άλλες αρχιτεκτονικές σχολές,

 – ότι στις σχολές που τους υπόσχεται αναδρομική εισαγωγή, οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και καταλαμβάνονται από υποψήφιους με υψηλότερες επιδόσεις, την επιτυχία των οποίων ακυρώνει,

– ότι τα ίδια τα Πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, προφανώς ξέροντας καλύτερα ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις φοίτησης και αποφοίτησης.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είχαν επιδοθεί σε εμπόριο φρούδων ελπίδων, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων νέων ανθρώπων σε σχολές από τις οποίες δεν αποφοιτούν. Το μόνο που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει είναι το μικροκομματικό όφελος και ουδόλως το μέλλον και η προοπτική των νέων μας.

Αντιλαμβανόμαστε την απελπισία που αισθάνεται ο κ Τσίπρας, διαπιστώνοντας ότι η πλειονότητα της κοινωνίας, όπως και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται υπέρ της ελάχιστης βάσης και ευρύτερα υπέρ των αλλαγών στην Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι όμως θλιβερό να εργαλειοποιεί νέους ανθρώπους, να υποβαθμίζει αρχιτεκτονικές σχολές ανά τη χώρα, να ακυρώνει την προσπάθεια των υποψηφίων που πέτυχαν την επίδοσή τους με κόπο και προσπάθεια, να αναστατώνει νέους και οικογένειες, να κοροϊδεύει τους πάντες στο βωμό του κομματικού συμφέροντος. Ο λαϊκισμός τους δεν έχει όριο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις