Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Υποβολή αιτήσεων για παροχή τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες του Πειραιά

Υποβολή αιτήσεων για παροχή τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες του Πειραιά
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αρχίζει τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων για παροχή τροφίμων μέσω διατακτικών, σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Δήμου Πειραιά, εν όψει των Χριστουγέννων.

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Χρήστος Αγραπίδης, σε σχετικές δηλώσεις επεσήμανε, ότι η κοινωνική πολιτική για τον Δήμο Πειραιά αποτελεί προτεραιότητα, «καθώς σε αυτή τη δύσκολη εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει χιλιάδες συνανθρώπους μας, οφείλουμε να στηρίζουμε ουσιαστικά όλους όσοι έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας».

Ο κ. Αγραπίδης εξήγησε, πως η συγκεκριμένη ενέργεια είναι συμπληρωματική με τις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος, ενώ τόνισε πως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον, με αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, τη στήριξή της στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους, πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γρ. 27, 3ος όροφος) από 6/11/2017 έως και 17/11/2017, τις εργάσιμες μέρες, από τις 9:00 έως τις 13:00.

Διευκρινίζεται, πως όσοι κατέθεσαν αίτηση και δικαιολογητικά για το κοινωνικό παντοπωλείο 2017, θα καταθέσουν μόνο αίτηση, τα πρόσφατα εκκαθαριστικά της Εφορίας όλων των ενηλίκων συνοικούντων μελών και μια υπεύθυνη δήλωση με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Οι υπόλοιποι αιτούντες θα πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση του/της ενδιαφερομένου/ης (συμπληρώνεται στην υπηρεσία με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας)

Αστυνομική Ταυτότητα

Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας στον Δήμο Πειραιά

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά

Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2016 και δήλωση ΕΝΦΙΑ έτους 2017 (όλων των ενηλίκων)

Βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας (όλων των ενηλίκων εφόσον υπάρχουν)

Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ (εφόσον υπάρχει)

Σημειώνεται ότι κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά, ενώ το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις