Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Στέλιος Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης σε εστίαση και σώματα ασφαλείας

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος του τείχους ανοσίας κατά του κορονοϊού και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (9/9) στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επέκταση της υποχρεωτικότητας να επεκταθεί στην εστίαση και τα σώματα ασφαλείας. 

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, σε ορισμένες κατηγορίες απέδωσε σε μεγάλο βαθμό, και στο υγειονομικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. «Όσον αφορά σε άλλες κατηγορίες, όπως την εστίαση, παραμένει στο τραπέζι το θέμα της υποχρεωτικότητας, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθινοπώρου αυτό το ζήτημα θα το λύσει η αγορά από μόνη της. Το πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο, γιατί δε θα θέλουν οι επιχειρηματίες να ρισκάρουν την τσέπη τους και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Επισήμανε δε ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία, γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν. «Θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες», τόνισε ο κ. Πέτσας. 

Ωστόσο, σημείωσε ότι δε χρειάζεται να αλλάξει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά να δοθούν σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους για το τι πρέπει να κάνει. 

Ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμών στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι χαμηλότερο και άνοιξε πολύ αργότερα η πλατφόρμα κι επομένως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. 

Έως 14% οι αρνητές 

Για τους αρνητές του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι το ποσοστό τους κυμαίνεται από 12% έως 14% και δεν πρόκειται να πειστούν. Ωστόσο, δεν είναι ικανοί να αποτρέψουν το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. «Το θέμα είναι να πειστούν οι επιφυλακτικοί. Τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως η υποχρεωτικότητα σε κάποιες κατηγορίες και τα κίνητρα σε νέους, αυξάνουν το ποσοστό εμβολιασμού. Όχι ίσως με το ρυθμό που θα θέλαμε αλλά το αυξάνουν καθημερινά. 30.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι ένα ικανό νούμερο να μας φέρει αρκετά ψηλότερα, όταν θα κρυώσει ο καιρός», υπογράμμισε.  

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 5
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και χαλάζι σε όλη την χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου
Βροχή