Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας VS Μητρόπουλου για επιδόματα: “Ψεύδη και ανακρίβειες”

Ψεύδη και ανακρίβειες χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε άρθρο του σχετικά με προνοιακά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, μετά τις εκλογές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Νεφελούδης, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζει ότι ο κ. Μητρόπουλος, προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις «προκειμένου να εκδικηθεί όσους δεν τον επέλεξαν να είναι υποψήφιος Βουλευτής λόγω της δικαστικής του εμπλοκής».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας επισημαίνει τα εξής:

«1. Μόλις προχθές υπέγραψα δέσμευση/διάθεση πίστωσης από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, ποσό 230 εκατομμυρίων ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα που εντός των ημερών θα διατεθούν στους δικαιούχους.

2. Σε λίγες ημέρες εκδίδεται η σχετική Υπουργική Απόφαση που εξειδικεύει ως προς τις προϋποθέσεις του νόμου 4331/15 για τα ΚΕΠΑ, την αναπηρία και τα σχετικά προνοιακά επιδόματα με ειδική δέσμευση. Ώστε τα παράβολα να μην επιβαρύνουν τους δικαιούχους.

3. Στα μέσα Οκτωβρίου, όπως προβλέπει ο ν. 4336/15, γενικά η διαπραγμάτευση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχοντας την υποστήριξη και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

4. Σε ότι αφορά στα όσα αναφέρει για δήθεν κατάργηση νόμων κλπ που αναφέρονται στην σελίδα 1021 (και όχι όπως από σύγχυση του αναφέρει σελ. 1023) αυτά όλα είναι υπό την αίρεση της διατύπωσης του νέου εναλλακτικού σχεδίου που επεξεργάζεται για εύρεση ισοδύναμων μέτρων το Υπουργείο μας.

5. Φαίνεται πώς ο κ. Μητρόπουλος έχει μια εμμονή για τις ρήτρες διότι στην συμφωνία δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος «ρήτρα φτώχειας»

6. Τέλος, οι ελληνικές αρχές σαφέστατα πρέπει να ανασχεδιάσουν το συνολικό σύστημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που σήμερα ισχύει, όπως ισχύει και η πολιτική του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης με στόχο την ενίσχυση πλέον των στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση».

Τέλος. ο κ. Νεφελούδης σημειώνει ότι «το Υπουργείο Εργασίας αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει δύο δομές, η πρώτη θα αφορά δωρεάν νομική υποστήριξη εργαζομένων που πλήττονται από πιέσεις της εργοδοσίας στις επιχειρήσεις που εργάζονται και η δεύτερη θα αφορά δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη ασφαλισμένων για την ενημέρωση τους για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακιστέος ο 86χρονος για τη δολοφονία του αδελφού του στα Τρίκαλα – Η δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης
Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης,εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση της προσωρινής κράτησης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να γίνει η επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση
Ο 86χρονος κατηγορούμενος
Ψάχνουν συνεργάτες του Παλαιστίνιου της Χαμάς για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις στην Ευρώπη – Τα ψηφιακά πειστήρια θα λύσουν το μυστήριο
Πηγές λένε στο newsit.gr ότι από την παρακολούθηση που του έκαναν, τις τελευταίες 15 ημέρες πριν τον συλλάβουν, δεν εντοπίστηκε κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος
Ο 37χρονος Παλαιστίνιος στην Ευελπίδων
«Δεν γνώριζα ότι ο ξάδερφός μου θα βγάλει τη σημαία» λέει η γυναίκα που φυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη για το περιστατικό στην Αγιά Σοφιά
«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν είχα καθόλου επικοινωνία με την οικογένειά μου, τις τέσσερις πρώτες μέρες δεν είχαμε ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής» λέει η 35χρονη
Αγία Σοφιά
5
«Μας επιτέθηκε πισώπλατα και με μανία με ρόπαλο» λέει ο Αιγύπτιος που δέχτηκε επίθεση από τον οδοντίατρο στην Καλλιθέα
«Χτύπησε πρώτα τον φίλο μου με το ρόπαλο στο λαιμό, μετά πήρε κάτι μεγάλο και ξεκίνησε να χτυπάει εμένα με μανία στο κεφάλι και τα πλευρά» εξηγεί ο 21χρονος
Καλλιθέα
14