Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος – Συγκλονίζει ο πατέρας του: «Δεν είχε λόγο να κλέψει»

Ζακ Κωστόπουλος – Συγκλονίζει ο πατέρας του: «Δεν είχε λόγο να κλέψει»

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος για να κλέψει. Δεν είχε κανέναν λόγο να κλέψει λένε τόσο ο πατέρας του Ευθύμιος Κωστόπουλος όσο και ο συγκάτοικός του, Ηλίας Γκιώνης.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένα φοβισμένο παιδί, που δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Ο πατέρας του, Ευθύμιος Κωστόπουλος μιλά για τον αδικοχαμένο γιο του στη Real News της Κυριακής και διαμηνύει «πρόκειται για δολοφονία και δεν θα το αφήσουμε έτσι ως οικογένεια».

Ο Ζακ, λέει ο πατέρας του, ήταν «ένα ήσυχο παιδί, επικοινωνιακό, με χιούμορ. Ήταν αδικία που τον στηλίτευσαν έτσι μετά το περιστατικό. Το παιδί μου δεν είχε λόγο να ληστέψει. Άλλωστε, η αστυνομία βρήκε χρήματα στο σπίτι του και δεν ήταν λίγα».

Ο Ευθύμιος Κωστόπουλος μιλά και για το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του Ζακ. «Μπήκε μέσα στο κατάστημα άοπλος, χωρίς μάσκα, χωρίς γάντια. Ποιος ληστής μπαίνει για να ληστέψει έτσι; Ο κοσμηματοπώλης ήταν απέναντι σε ένα περίπτερο. Από ό,τι μου είπαν, το παιδί μπήκε στο κατάστημα κι εγκλωβίστηκε εκεί, χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο».

Σύμφωνα με τον πατέρα του Ζακ Κωστόπουλος, ο 33χρονος άνδρας μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να αποφύγει έναν καβγά. «Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το παιδί μου να είναι σε διπλανή καφετέρια, όταν ξέσπασε ένας καβγάς και έφυγε για να κρυφτεί. Εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και, ακούγοντας το συναγερμό να χτυπά, πανικοβλήθηκε. Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετά μια πέτρα στη τζαμαρία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, και ο Ζακ προσπάθησε να φύγει».

Ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου καταλήγει: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη κα πιστεύω ότι θα κάνει καλά τη δουλειά της».

«Ο φίλος μου δεν θα πείραζε ούτε μυρμήγκι»

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν μπήκε, το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής (21.09.2018), στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια για να κλέψει λέει και ο συγκάτοικός του. «Δεν είχε ανάγκη» τονίζει.

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν θα έμπαινε, σε καμία περίπτωση, σε μαγαζί για να κάνει ληστεία λέει στο Έθνος της Κυριακής ο Ηλίας Γκιώνης, συγκάτοικος του άτυχου 33χρονου. Στο κομοδίνο του διαμερίσματός του, μετά το θάνατό του, βρέθηκαν μετρητά, τα οποία είχε «βγάλει» από την τράπεζα, ενώ περίπου στις 10 Σεπτεμβρίου είχε κατατεθεί το επίδομα οροθετικού, ύψους 700€.

Ο Ηλίας Γκιώνης, ο άνθρωπος που συγκατοικούσε με τον 33χρονο σχεδόν ένα χρόνο, περιγράφει πως ο Ζακ Κωστόπουλος αμειβόταν από τις δουλειές που έκανε. «Ο Ζακ δεν είχε ανάγκη από χρήματα. Αρθρογραφούσε σε έντυπα, έπαιρνε κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό του το επίδομα οροθετικού ύψους 700 ευρώ και λάμβανε επίσης χρήματα από τα σόου που έκανε περιστασιακά. Αμειβόταν περίπου με 50 ευρώ την βραδιά. Σκεφτείτε ότι έδινε χρήματα για τα υλικά που χρειαζόταν για το ντύσιμο στις παραστάσεις του. Αν ήθελε λεφτά μπορούσε να πάρει ένα τηλέφωνο όπως είχε κάνει παλιότερα, να μου ζητήσει. Μπορούσε επίσης να ζητήσει από τον αδελφό του, τον οποίο υπεραγαπούσε. Σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαινε σε μαγαζί να κάνει ληστεία. Είχε την οικογένειά του και είχε και πέντε πολύ στενούς φίλους» είπε στο Έθνος της Κυριακής.

«Στο κομοδίνο του βρήκαμε μετρητά. Εκεί άφηνε τα πάντα. Δεν είχε κάρτα ανάληψης και έτσι έκανε ανάληψη ένα σημαντικό ποσό από το βιβλιάριο του για να περνάει τον μήνα. Το ψυγείο του ήταν γεμάτο και τα ρούχα του στην εντέλεια. Το σπίτι είχε ενοικιαστεί σε χαμηλή τιμή και γενικά ο Ζακ δεν είχε πολλά έξοδα» πρόσθεσε.

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου μένουν στις ΗΠΑ. Στο εξωτερικό ζει και ο αδερφός του. Η τραγική ειρωνεία που αποκαλύπτει ο Ηλίας Γκιώνης είναι πως ο πατέρας του σκόπευε να του αγοράσει διαμέρισμα στην Αθήνα για να μην αναγκάζεται να πληρώνει ενοίκιο.

Για την κατάσταση του 33χρονου το μοιραίο μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου, ο συγκάτοικος του 33χρονου λέει: «Δεν είχα ξαναδεί ποτέ τον Ζακ σε τέτοια κατάσταση, όπως αυτή στην οποία φαίνεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Στα πλάνα δεν φαίνεται νηφάλιος. Δεν ήταν ο Ζακ αυτός που έβλεπα. Πραγματικά δεν ξέρω τι συνέβη. Για το μαχαίρι δεν το συζητώ. Ο φίλος μου δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις