Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Video από κάμερα ασφαλείας λίγο πριν το θάνατό του

Ζακ Κωστόπουλος: Video από κάμερα ασφαλείας λίγο πριν το θάνατό του

Κάμερα ασφαλείας ενός φούρνου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια έχει καταγράψει τις στιγμές λίγο πριν πέσει νεκρός ο Ζακ Κωστόπουλος. Παράλληλα, έρχεται στο φως μια νέα μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο 33χρονος ακτιβιστής, φώναζε “βοήθεια” πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο.

Το video του ενός λεπτού και των εννέα δευτερολέπτων δημοσιεύει το Vice Greece. Ξεκινά με έναν άνδρα που φορά άσπρο μπλουζάκι να μπαίνει στο φούρνο, να αφήνει ένα κέρμα στο ταμείο και να αγοράζει ένα μπουκαλάκι νερό. Έξω από το φούρνο βρισκόταν ο Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές μέρες.

Ο άνδρας που αγόρασε το μπουκάλι με το νερό βγαίνει από το φούρνο. Τότε, στην είσοδο εμφανίζεται ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο Ζακ Κωστόπουλος. Ο άνδρας με το λευκό μπλουζάκι του δίνει το νερό. Μαζί τους είναι άλλο δυο άνδρες και φαίνεται να υπάρχει μια ένταση ανάμεσά τους, καθώς ο Ζακ Κωστόπουλος επιχειρεί να μπει στο κατάστημα αλλά οι άλλοι των σταματούν. Αφού μένει μαζί τους για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα, στη συνέχεια φεύγει.

Δείτε το video

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τι ειπώθηκε ανάμεσα στον Ζακ Κωστόπουλο και τους άνδρες που ήταν μαζί του. Κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, αν είναι φίλοι του ή όχι.

Σύμφωνα όμως με μαρτυρία υπαλλήλου του φούρνου που βρίσκεται λίγα μέτρα από το κοσμηματοπωλείο όπου κατέληξε το μοιραίο μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία, «μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα (τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας μάλιστα μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκο0πό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί όπου δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πως μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπά την πόρτα του κοσμηματοπωλείου».

Η νέα μαρτυρία: Φώναζε βοήθεια από την Πατησίων

Στο Vice δημοσιεύεται και μια νέα κατάθεση, εργαζόμενης σε γραφείο της περιοχής, το οποίο “βλέπει” στη διάβαση που οδηγεί στη Γλάδστωνος. Σύμφωνα με αυτή, ο Ζακ Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια πολλή ώρα πριν φτάσει στο κοσμηματοπωλείο.

«Περίπου στις 14:30 ακούσαμε άνθρωπο να φωνάζει “βοήθεια” από τον δρόμο, ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε έναν νεαρό ο οποίος ήταν στο φανάρι της Πατησίων και πέρασε απέναντι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, φώναζε “βοήθεια” χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, σίγουρα κάτι του συνέβαινε. Υποθέσαμε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν φαινόταν όμως πολύ καταβεβλημένος όπως βλέπουμε σε άλλους τοξικομανείς. Στη διάβαση ήταν δυο κοπέλες και πήγε από πίσω τους για να προστατευτεί. Αυτές έφυγαν, τον απέφυγαν και πέρασαν τη διάβαση προς την Κάνιγγος. Εκείνος έμεινε εκεί φωνάζοντας “βοήθεια”. Μετά αποφάσισε να διασχίσει την Πατησίων η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, πάλι φωνάζοντας “βοήθεια”. Τον χάσαμε στη διάβαση καθώς έστριψε στη Γλάδστωνος. Δεν φαινόταν επιθετικός, μου φάνηκε σαν άνθρωπος που έψαχνε να προστατευθεί. Δεν είδαμε καμιά εμφανή απειλή», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Με πληροφορίες από Vice Greece

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις