Ελλάδα

Ζέττα Μακρή για Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Συγκινητική η αντίδραση των μαθητών

Για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου με τον καθηγητή που προσέβαλε μαθητή που φορούσε φούστα, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. 

Το Υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε το μουσικό σχολείο Ιλίου για να ενημερωθεί από την διευθύντρια.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας όταν οι συμμαθητές του μαθητή, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την στάση του καθηγητή, την Τετάρτη πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστα τα αγόρια και παντελόνι με γραβάτα τα κορίτσια.

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου, δημοσιοποίησαν οι ίδιοι το συμβάν, αναρτώντας αυτές τις φωτογραφίες τους στα social media, με τα αγόρια ντυμένα κορίτσια και τα κορίτσια αγόρια.

Με το σύνθημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» οι ανήλικοι θέλησαν να υποστηρίξουν τον συμμαθητή τους και να ενθαρρύνουν την ελευθερία της έκφρασης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή χαρακτήρισε συγκινητική και αφοπλιστική την αντίδραση των μαθητών, ενώ απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση αναφορικά με τον εν λόγω καθηγητή, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα, ώστε να μην ειπωθεί κάτι «ανακριβές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναστάτωση και στο νέο σχολείο όπου μεταφέρθηκε η δασκάλα από το Λουτράκι μετά την καταγγελία στον 6χρονο
«Ανησυχούμε και περιμένουμε, δεν είναι ευχάριστο για τη σχολική κοινότητα αλλά δεν μαζεύουμε υπογραφές», λέει στο newsit,gr ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νέου σχολείου
Δασκάλα
Κακοκαιρία τύπου «Π» έρχεται τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές, χιόνια και μποφόρ - Καταιγίδες και στην Αττική την Παρασκευή
Δυτικά, βόρεια, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των φαινομένων - «Θα πέσουν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα», προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας
Βροχή