Ελλάδα

Ζήρεια: Ένας «θησαυρός» μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ονειρεμένα φυσικά τοπία, υψηλό επίπεδο καταλυμάτων και γαστρονομίας στη μαγευτική Ζήρεια. 

Σαββατοκύριακα και τριήμερα είναι ιδανικές επιλογές για το φθινόπωρο ώστε να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να περάσεις καλά με την οικογένεια ή φίλους. Το καλό είναι ότι έχεις πολλές και καλές επιλογές και κοντά στην Αθήνα γι’ αυτό.

Μια από αυτές είναι στην Πελοπόννησο και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο «θησαυρός» της Ζήρειας λόγω της ομορφιάς της. Μιλάμε, βέβαια, για την Ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Μια περιοχή που αποτελεί ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου αλλά το φθινόπωρο τα χρώματα αλλάζουν, τα τζάκια ανάβουν και η φύση δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, ο «θησαυρός» της Ζήρειας διαθέτει μια ιδιαίτερη μυθολογική αύρα και διαδρομές που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις. Εφοδιάσου με ζακέτα ακόμη και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες μιας και μπορεί να θες να απολαύσεις απογευματινές βόλτες μέσα σε καταπράσινα τοπία ή να κάτσεις στην αυλή απολαμβάνοντας τους ήχους της φύσης το βράδυ.

Τα ονειρεμένα φυσικά τοπία είναι μόνο η μία πλευρά στα Τρίκαλα Κορινθίας. Το δεύτερο αξιοσημείωτο εκτός από την ομορφιά της περιοχής, είναι και το υψηλό επίπεδο στις παροχές των καταλυμάτων και της γαστρονομίας.

Κάνοντας διαδρομές με φόντο τον Χελμό και τον Ολίγυρτο και αφού έχουν γεμίσει τα πνευμόνια σου με καθαρό αέρα, ήρθε η ώρα για καλό φαγητό και ειδικά κρέας. Θα βρεις πολλά εστιατόρια και ταβέρνες που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ρόδος: Ένοχος ο 44χρονος που προκάλεσε το τροχαίο με τις δύο νεκρές για απόπειρα αφαίρεσης του «εγκεφάλου» της BMW
Το αυτοκίνητο φυλασσόταν σε εταιρεία μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη από την τροχαία - Προσέγγισε 2 διαφορετικούς υπαλλήλους ζητώντας την αφαίρεση του καταγραφέα
Ο 44χρονος οδηγός στη Ρόδο
Συγκλονισμένοι η σύζυγος και ο γιος του Βασίλη Λεβέντη Μάριος Γεωργιάδης στο τελευταίο αντίο στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων
Στην κηδεία του Βασίλη Λεβέντη παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Βασιλική Θάνου, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας και ο δημοσιογράφος Γιάννης Δημαράς
Κηδεία του Βασίλη Λεβέντη
8