Σάββατο, 2 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ζήτημα χρόνου οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα

Ζήτημα χρόνου οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα

Το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο ετοιμάζεται να αναγνωρίσει η κυβέρνηση. Μόνο που υπάρχουν νομικά εμπόδια, τα οποία γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν με τη βοήθεια της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει τους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών, υιοθετώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά η θέσπιση καθυστερεί γιατί οι νομικοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση δεν έχουν κατασταλάξει στο θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων.

Αυτό αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα.

Για να γίνουν πραγματικότητα οι πολιτικοί γάμοι ομοφυλοφίλων και στην Ελλάδα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, απαιτείται σοβαρή νομοθετική πρωτοβουλία για να παρακαμφθεί απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Το ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου, που είχε ακυρώσει γάμο που είχε γίνει στην Τήλο.

«Υπό το κρατούν νομικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων, είναι δε έτερο το ζήτημα, αν υφίσταται ανάγκη νομοθετικής ρυθμίσεως, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε μεταξύ άλλων η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει τη βοήθεια εκείνου της Γαλλίας, όπου όχι μόνο επιτρέπονται οι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, αλλά τους αναγνωρίζονται πλήρως ίσα δικαιώματα σε σχέση με τα παιδιά που θα αποκτηθούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις