Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Ο χειμώνας είναι εδώ! Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Ο χειμώνας είναι εδώ! Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από το βράδυ της Πέμπτης όλη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, τα χιόνια, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Πως θα διαμορφωθεί ο καιρός όλο το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της εβδομάδας. Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ.

Βροχές, ισχυρούς βοριάδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές μιλώντας στο newsit.gr. 

“Οι βροχές θα επικεντρωθούν στα νησιά του βορείου Αιγαίου αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο καιρός θα συνεχίσει να ειναι κακός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με τους βοριάδες να φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ ενω υπάρχουν απαγορευτικά απόπλου. Η θερμοκρασία σημειώνει πτωση ειδικά συγκριτικά με τις τελευταίες μέρες που είχαμε σχετικά καλές για την εποχή θερμοκρασίες”, τονίζει.

«Το Σάββατο βαθμιαία θα βελτιωθεί ο καιρός αλλα θα εχουμε τον γνωστό χειμωνιάτικο ήλιο με…δόντια γιατι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επιπεδα. Οι βοριαδες θα εξασθενίσουν ενω η Κυριακή θα ειναι καλύτερη μέρα ιδιαίτερα όμορφη», συνεχίζει.

«Μπορεί όμως την Κυριακή ο καιρός να βελτιώνεται, αλλά την Δευτέρα θα επιστρέψουμε στα σημερινά επίπεδα, με τον καιρο να χαλάει για ακόμη μια φορά. Στη δυτική στην κεντρική Ελλαδα θα έχουμε πάλι βροχές και χιόνια απο Δευτέρα και Τρίτη ενώ την άλλη βδομάδα θα εχουμε επίδραση νέου βαρομετρικού. Θα πρέπει να περιμένουμε αυτές τις εναλλαγές», τονιζει ο κ. Καντερες.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Καντερέ:
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε