Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απαγορευτικό απόπλου: Θυελλώδεις άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία!

Απαγορευτικό απόπλου: Θυελλώδεις άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία!
Φωτογραφία InTime News

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που κατά τόπους στο Αιγαίο φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ. Από το πρωί δεν γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (29.03.2019), ισχυρότατοι άνεμοι σαρώνουν όλη τη χώρα και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και νότια φθάνουν κατά τόπους τα 9 και τα 10 μποφόρ. Γι’ αυτό και παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.

Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης μετά τη διακοπή σχεδόν μιας ημέρας εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στο Ιόνιο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους εντοπίζονται στο Ηράκλειο, όπου επίσης είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου, καθώς η ένταση των ανέμων φτάνει μέχρι τους 35-40 κόμβους!

Χαρακτηριστικές οι εικόνες που περιγράφει το cretapost.gr. Πλοία της γραμμής δυσκολεύονταν να προσεγγίζουν το λιμάνι για να «δέσουν». Στις 07:10 το πρωί της Παρασκευής έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο της ΑΝΕΚ και χρειάστηκε τη βοήθεια ρυμουλκού για να καταφέρει να μπει στο λιμάνι και μάλιστα με μια ώρα καθυστέρηση!

Λίγη ώρα αργότερα, στις 09:00 έφτασε το πλοίο των Μινωικών που χρειάστηκε δύο ρυμουλκά για να «δέσει» στον προβλήτα.

Οι λιμενικές αρχές ζητούν από τους επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις