Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιανός: Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία – Πως έχασε τη ζωή της η γυναίκα στον Αλμυρό (pics, vid)

Ιανός: Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία – Πως έχασε τη ζωή της η γυναίκα στον Αλμυρό (pics, vid)

Νεκρός ο κτηνοτρόφος που ήταν αγνοούμενος στη Μαγουλίτσα Καρδίτσας. Καταστράφηκε το κέντρο Υγείας της περιοχής. Προσπάθησε να φύγει αλλά δεν πρόλαβε η γυναίκα στον Αλμυρό.

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε την ζωή του από την κακοκαιρία “Ιανός“, ο οποίος ήταν αγνοούμενος στην Καρδίτσα, και συγκεκριμένα στη Μαγουλίτσα.

Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο που έψαχναν να εντοπίσουν οι διασώστες, και τελικά βρήκαν τον άνθρωπο νεκρό κοντά στο μαντρί του.

Ο άνθρωπος ήταν 63 ετών και καταγωγή από την Αλβανία, και το μέρος που εντοπίστηκε βρίσκεται πίσω από το κέντρο υγείας της περιοχής, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

Πως έχασε τη ζωή της η γυναίκα στο Βόλο

Πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στον Αλμυρό Βόλου.

Το σπίτι της άτυχης φαρμακοποιού ήταν στα 80 μέτρα από το φράγμα του Ξηριά, το οποίο έσπασε. Όταν άκουσε τον ήχο, η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της μάλλον για να φύγει.

Ωστόσο τα ορμητικά νερά την πρόλαβαν και την έπνιξαν! Χαρακτηριστικό είναι πως οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν σήμερα το πρωί στο σημείο, ενώ το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (18.09.2020).

Της έλεγαν να μην περάσει αλλά δεν άκουγε!

Σχετικά με τη 40χρονη που αγνοείται στο Μουζάκι της Καρδίτσας, φαίνεται πως αγνόησε τις εκκλήσεις. Κι αυτό γιατί η γυναίκα διατηρεί μαγαζί στη μία μεριά του χωριού, το οποίο χωρίζεται από ποτάμι.

Η γυναίκα θέλησε να διασχίσει το φουσκωμένο ποτάμι και αγνόησε τον κίνδυνο. Τώρα η τύχη της αγνοείται.

Δείτε την πορεία του κυκλώνα

Το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής για τους απεγκλωβισμούς

  • Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.

  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.

  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.

  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

  • Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών (3) ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος και

  • Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία (1) ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ:

Στην Κεφαλονιά, μετά την επανηλεκτροδότηση του Αργοστολίου από χθες, τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες επανηλεκτροδότησης των υπόλοιπων περιοχών με αρκετές δυσκολίες που σχετίζονται με την αδυναμία πρόσβασής τους στα σημεία των ζημιών, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να προηγηθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες διάνοιξης των οδικών αρτηριών οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Στην Ιθάκη, η ενισχυμένη με ανθρώπινο δυναμικό και απαραίτητο εξοπλισμό ομάδα τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται από χθες σε ετοιμότητα για τη μετάβασή της στο νησί προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, γεγονός που θα καταστεί δυνατό εντός των επόμενων ωρών, όταν και αναμένεται η άρση του απαγορευτικού απόπλου από το λιμάνι της Κυλλήνης.

Αυτή την ώρα, εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών στο Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και στην πόλη της Καρδίτσας, όπου και εδώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση στα σημεία των ζημιών λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις