Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεία: Αποκλεισμένοι κάτοικοι στη Ζαχάρω [Pics, video]

Ηλεία: Αποκλεισμένοι κάτοικοι στη Ζαχάρω [Pics, video]

Τεράστιες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες έχουν προκληθεί στην Ηλεία, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης (20.11.2019).

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, “από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια”.
Σύμφωνα με τον κ. Αργυρόπουλο έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τρία συνεργεία. Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις.
Επίσης, τόνισε ότι «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ηλεία: Αποκλεισμένοι κάτοικοι στη Ζαχάρω

Στη Ζαχάρω, η λίμνη Καϊάφα υπερχείλισε μετά την ισχυρή βροχόπτωση και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ρέματα και κανάλια της περιοχής “έπνιξαν” την περιοχή βόρεια της πόλης της Ζαχάρως και γύρω από το δημοτικό στάδιο της πόλης.
Όπως μεταδίδει το ilialive, αναγνώστες που επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα, ανέφεραν ότι είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, καθώς τα νερά όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά ακόμα και αυτή την ώρα ανεβαίνει η στάθμη τους.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στην πόλη για να συνδράμουν τους πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές.

Πάνω από 200 κλήσεις η Πυροσβεστική – Ενισχύσεις από τη Δυτ. Ελλάδα

Μέχρι τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 200 κλήσεις, που αυξήθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες, από την Αχαΐα, την 6η ΕΜΑΚ, τη Ναύπακτο και φυσικά από όλες τις υπηρεσίες της Ηλείας.

Από το βουνό που βρίσκεται πάνω από το Λαμπέτι τα νερά της βροχής έγιναν… ποτάμι. Ο κεντρικός δρόμος που καταλήγει στην εθνική ήταν αδιάβατος για ώρες, ενώ τα δύο αποστραγγιστικά και αρδευτικά κανάλια του ΓΟΕΒ “έπνιξαν” όλη την περιοχή δίπλα. Σπίτια, σταβλικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις βρέθηκαν μέσα στο νερό από το Λαμπέτι και προς το Κολίρι. Στα Λιθαράκια κατέληγαν τα νερά από πιο ψηλά επίπεδα, ενώ Βιδιά και Κεραία συνέχισαν να πλημμυρίζουν μετά τις βροχές της προηγούμενης νύχτας.

Πηγές: Ilialive, PatrisNews

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις