Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Αττική: 60 χιλιοστά βροχής σε μια ώρα και 680 κεραυνοί!

Καιρός – Αττική: 60 χιλιοστά βροχής σε μια ώρα και 680 κεραυνοί!

Οι ουρανοί άνοιξαν το μεσημέρι και οι μετρήσεις είναι συγκλονιστικές.
Αγία Παρασκευή και Παπάγου πνίγηκαν από την βροχή.
Τουλάχιστον 680 κεραυνούς μέτρησε το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Ήταν πρόβλεψη και έγινε πράξη! Ο καιρός έδειξε για ακόμα μια φορά τα δόντια του το μεσημέρι της Τετάρτης και σύμφωνα με το meteo.gr οι ουρανοί άνοιξαν και αν ήταν νύχτα θα γινόταν μέρα αφού έριξε 680 κεραυνούς. Οι βροχές και οι τοπικά έντονες καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων, που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι καταγράφηκαν και μετρήθηκαν από το meteo.gr.

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και αποτυπώνονται στο Χάρτη 1, του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έφτασε τα 61.2 mm και στην περιοχή του Παπάγου τα 49 mm, σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.

Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από πολλούς κεραυνούς και το γεγονός προέβλεψε το σύστημα TALOS (Thunder And Lightning Observing System), με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, να καταγράφει περίπου 680 κεραυνούς.

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε καλοκαίρι στην Αττική αλλά από το μεσημέρι θα φθινοπωριάσει και πάλι αφού ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις